JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Marantz SR-7300 audio receiver

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Code Search (Closed)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Murphy5553



Joined: 30 Jul 2010
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 6:39 pm    Post subject: Marantz SR-7300 audio receiver Reply with quote

1. Device: Marantz SR-7300
2. Type of device: Audio Receiver
3. Year: Unknown
4. JP1/UEI Remote model: Comcast 3-Button
5. Do you have a JP1 cable? No
6. Still have original remote?
7. Checked the file section? Yes
8. Checked Pronto file section (at R/C)? Yes
9. Partially working setup code? No
10. Learning remote question? n/a

I have tried to program my Marantz SR-7300 Receiver with the 30189 code in the Comcast, but it doesn't work. I have also tried the search function and that hasn't worked. Please help.

Need codes for on/off/volume up/volume down/mute
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6953
Location: Florida

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 6:52 pm    Post subject: Reply with quote

We discussed the Marantz receiver pretty well in this topic
http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=11122

What color is the OK/Select button on your comcast remote?

If you have the Red Ok/Select you use 30189 for your setup code, if you have the Gray ok/Select you use Aux/0189 for your basic code.

You then set up keymoves for the functions you need.

Then
Here's how you program an EFC on the remote...
1) Press AUX
3) Hold SETUP, 2 flashes
4) Type 994, 2 flashes
4) Tap SETUP
5) Enter the 5 digit EFC
6) Tap the button to be programmed, 2 flashes

EFC button
00167 vol up
00199 vol down
00068 mute
00036 power
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Murphy5553



Joined: 30 Jul 2010
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 7:19 pm    Post subject: Reply with quote

vickyg2003 wrote:
We discussed the Marantz receiver pretty well in this topic
http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=11122

What color is the OK/Select button on your comcast remote?

If you have the Red Ok/Select you use 30189 for your setup code, if you have the Gray ok/Select you use Aux/0189 for your basic code.

You then set up keymoves for the functions you need.

Then
Here's how you program an EFC on the remote...
1) Press AUX
3) Hold SETUP, 2 flashes
4) Type 994, 2 flashes
4) Tap SETUP
5) Enter the 5 digit EFC
6) Tap the button to be programmed, 2 flashes

EFC button
00167 vol up
00199 vol down
00068 mute
00036 power


I have the red OK/Select button. I read the section you referred to and thought I followed the instructions correctly, but it didn't work. Here is what i did.

Step 1
Press Aux
Held Setup until it flashed twice
entered 30189 after which Aux blinked twice

Step 2
Pressed Aux
Held Setup until it blinked twice
entered 994
Tapped Setup
Entered 00036 (for power)
Tapped Aux and waited for two flashes that never came

Did I do this correctly?
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6953
Location: Florida

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

Murphy5553 wrote:


I have the red OK/Select button. I read the section you referred to and thought I followed the instructions correctly, but it didn't work. Here is what i did.

Step 1
Press Aux
Held Setup until it flashed twice
entered 30189 after which Aux blinked twice

Step 2
Pressed Aux
Held Setup until it blinked twice
entered 994
Tapped Setup
Entered 00036 (for power)
Tapped Aux and waited for two flashes that never came

Did I do this correctly?


ALMOST
The last step you pressed the wrong key. You tapped the Aux key, but you want to program the POWER key.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Capn Trips
Expert


Joined: 03 Oct 2003
Posts: 3953

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

Murphy5553 wrote:
vickyg2003 wrote:

Here's how you program an EFC on the remote...
1) Press AUX
3) Hold SETUP, 2 flashes
4) Type 994, 2 flashes
4) Tap SETUP
5) Enter the 5 digit EFC
6) Tap the button to be programmed, 2 flashes

EFC button
00167 vol up
00199 vol down
00068 mute
00036 power


Step 2
Pressed Aux
Held Setup until it blinked twice
entered 994
Tapped Setup
Entered 00036 (for power)
Tapped Aux and waited for two flashes that never came

Did I do this correctly?
Check the bold red highlighted text above. According to what you WROTE, you attempted to program the "Power" command to the "Aux" device button, which I do not believe you want to do. You want to program the "Power" command to the "Power" button, do you not? so instead of "Tapped AUX" try "Tapped Power"

EDIT: Darn you Vicky! beat me by 1 minute! Twisted Evil
_________________
Beginners - Read this thread first
READ BEFORE POSTING or your post will be DELETED!


Remotes:Atlas OCAP URC 1056, Harmony One, OFA XSight Touch, AR XSight Touch
TVs: Panasonic TH-50PE700U; LG 65" Smart LED TV; RCVR: Pioneer VSX-D2016S;Onkyo TX-SR875
DVD/VCR: LG Blu-Ray player, Pioneer DV-400VK (multi-region DVD), Sony BDP-S350 (Blu-ray), Toshiba HD-A1 (HD-DVD), Panasonic AG-W1 (Multi-system VCR);
Laserdisc/CD changer: Pioneer CLD-704.
Streaming: Intel NUC PC
(But I still have to get up for my beer)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Murphy5553



Joined: 30 Jul 2010
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 7:41 pm    Post subject: Reply with quote

vickyg2003 wrote:
Murphy5553 wrote:


I have the red OK/Select button. I read the section you referred to and thought I followed the instructions correctly, but it didn't work. Here is what i did.

Step 1
Press Aux
Held Setup until it flashed twice
entered 30189 after which Aux blinked twice

Step 2
Pressed Aux
Held Setup until it blinked twice
entered 994
Tapped Setup
Entered 00036 (for power)
Tapped Aux and waited for two flashes that never came

Did I do this correctly?


ALMOST
The last step you pressed the wrong key. You tapped the Aux key, but you want to program the POWER key.


Thanks. That works except I have to push the AUX button while I'm watching TV to get the remote to work the Receiver functions (except the all on/all off button). The remote switches automatically between the cable and TV functions, but not the AUX/Receiver functions. Can I fix it so that I don't need to do that?
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6953
Location: Florida

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 7:57 pm    Post subject: Reply with quote

Yes you can fix that in a number of ways.

But I'm not sure exactly what you want to do here.

Do you want Every device to use the receiver for volume?
Cable Mode to use receiver for volume?
Are you going to try a third device on here like a DVD player?
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Murphy5553



Joined: 30 Jul 2010
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 8:02 pm    Post subject: Reply with quote

vickyg2003 wrote:
Yes you can fix that in a number of ways.

But I'm not sure exactly what you want to do here.

Do you want Every device to use the receiver for volume?
Cable Mode to use receiver for volume?
Are you going to try a third device on here like a DVD player?


I would like to use the comcast remote to control the receiver volume and mute when watching TV. I intend to add a DVD soon, but am not as concerned about that.
Back to top
View user's profile Send private message
Capn Trips
Expert


Joined: 03 Oct 2003
Posts: 3953

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

Just create three button moves for those buttons from AUX to TV and three button moves from Aux to Cable.
_________________
Beginners - Read this thread first
READ BEFORE POSTING or your post will be DELETED!


Remotes:Atlas OCAP URC 1056, Harmony One, OFA XSight Touch, AR XSight Touch
TVs: Panasonic TH-50PE700U; LG 65" Smart LED TV; RCVR: Pioneer VSX-D2016S;Onkyo TX-SR875
DVD/VCR: LG Blu-Ray player, Pioneer DV-400VK (multi-region DVD), Sony BDP-S350 (Blu-ray), Toshiba HD-A1 (HD-DVD), Panasonic AG-W1 (Multi-system VCR);
Laserdisc/CD changer: Pioneer CLD-704.
Streaming: Intel NUC PC
(But I still have to get up for my beer)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18381
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

1) Hold SETUP, 2 flashes
2) Type 994, 2 flashes
3) Tap AUX
4) Tap SETUP
5) Enter 00167
6) Tap TV (or DVD, etc)
7) Tap VOL+, 2 flashes
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Murphy5553



Joined: 30 Jul 2010
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

Capn Trips wrote:
Just create three button moves for those buttons from AUX to TV and three button moves from Aux to Cable.


Sorry, but I don't have any idea what you mean or how to do it.
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6953
Location: Florida

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

So on that step 6 Tap the button to be programmed, 2 flashes

The button would be
TV followed by Volume-
TV followed by Volume+
TV followed by Mute.



Quote:
I intend to add a DVD soon, but am not as concerned about that.


Keep in mind that these keymoves will be persistant even when you change the AUX device for your DVD player.

So Aux Power is still going to turn on the receiver, not the DVD, although if you pressed setup/power the DVD player would turn on (a phenomenon we call shift cloaking) So you should be aware that you may need to remove your keymove from the Aux Power if this is not where you want it, so you get used to using it the way you want.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18381
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

In case you missed it above...
The Robman wrote:
1) Hold SETUP, 2 flashes
2) Type 994, 2 flashes
3) Tap AUX
4) Tap SETUP
5) Enter 00167
6) Tap TV (or DVD, etc)
7) Tap VOL+, 2 flashes

_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Capn Trips
Expert


Joined: 03 Oct 2003
Posts: 3953

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 8:38 pm    Post subject: Reply with quote

The Robman wrote:
In case you missed it above...
The Robman wrote:
1) Hold SETUP, 2 flashes
2) Type 994, 2 flashes
3) Tap AUX
4) Tap SETUP
5) Enter 00167
6) Tap TV (or DVD, etc)
7) Tap VOL+, 2 flashes
Yeah, what HE said, and then repeat it for the Vol- and Mute functions.
_________________
Beginners - Read this thread first
READ BEFORE POSTING or your post will be DELETED!


Remotes:Atlas OCAP URC 1056, Harmony One, OFA XSight Touch, AR XSight Touch
TVs: Panasonic TH-50PE700U; LG 65" Smart LED TV; RCVR: Pioneer VSX-D2016S;Onkyo TX-SR875
DVD/VCR: LG Blu-Ray player, Pioneer DV-400VK (multi-region DVD), Sony BDP-S350 (Blu-ray), Toshiba HD-A1 (HD-DVD), Panasonic AG-W1 (Multi-system VCR);
Laserdisc/CD changer: Pioneer CLD-704.
Streaming: Intel NUC PC
(But I still have to get up for my beer)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Murphy5553



Joined: 30 Jul 2010
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 8:42 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks to you all. Everything is working great!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Code Search (Closed) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central