JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

extender 1 for URC-8910 memory devision?

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Extenders
View previous topic :: View next topic  
Author Message
teamvc



Joined: 11 Dec 2005
Posts: 26

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 4:07 pm    Post subject: extender 1 for URC-8910 memory devision? Reply with quote

Hi,
I am a newbie Rolling Eyes with extenders. I am firm with the standard JP1 for my URC 8910.
I ran out of memory so I looked into the extender 1 for the 8910.

Since I use two three devices that need a protocol extension I also run out of memory when I try to use the extender.

I looked into the source of that extender and now my question:
Is it possible to change the amount of memory allocated for protocol extensions beyond the now set $400 address? Will a change in that setting have sideefects ( besides consuming macro mem)?
Has someone done it already?

Thanks
teamvc
Back to top
View user's profile Send private message
ElizabethD
Advanced Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 2303

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 4:46 pm    Post subject: Re: extender 1 for URC-8910 memory devision? Reply with quote

teamvc wrote:
Is it possible to change the amount of memory allocated for protocol extensions beyond the now set $400 address? Will a change in that setting have sideefects ( besides consuming macro mem)?
Has someone done it already?

I think it's been a dream of John Fine to have a floating boundary. As far as I know it hasn't been done yet. It's rough since the remote memory control unit plays a role here. So yes, just changing the address here and there will have side effects you don't want.

Where are you running out of memory - the keymoves or the upgrade side? I think the experts will need to know, because there are solutions to all of this.
_________________
Liz
Tweeking 8910, HTPro/9811, C7-7800, 6131o, 6131n, AtlasOCAP-1056B01, RCA-RCRP05B and enjoying the ride Smile
Back to top
View user's profile Send private message
teamvc



Joined: 11 Dec 2005
Posts: 26

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for your quick reply.

I need more space in the upgarde area because the protocols $00ED (Nokia Quad) and $016C (Custom Protocol for SAT/1237 Dreambox (KM v8.31)) are needed!
After adding these, my devices and the extender I run out of upgrade memory Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ...

teamvc
Back to top
View user's profile Send private message
Capn Trips
Expert


Joined: 03 Oct 2003
Posts: 3955

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

Do you have any upgrades that use built-in protocols? (i.e. RM/KM only tell you to copy and paste the Device upgrade, and no Protocol upgrade?) If so, perhaps one or more of those can use a built-in setup code supplemented by Keymoves.

Also, do you require EVERY special protocol that is automatically installed with the extender? If not, start a bare IR file (without your device and protocol upgrades), install the extender, delete those special protocols you don't want/need, or can live without (like ToadTog, or Custom Mode Name), and then paste in your upgrades. This might fit what you want/need.

Third, post your current IR file with upgrades in the diagnosis area (and the all-important link to same here), and describe what extender special protocols you want to add, and perhaps someone can take a look and recommend some ways to recover some memory.
_________________
Beginners - Read this thread first
READ BEFORE POSTING or your post will be DELETED!


Remotes:Atlas OCAP URC 1056, Harmony One, OFA XSight Touch, AR XSight Touch
TVs: Panasonic TH-50PE700U; LG 65" Smart LED TV; RCVR: Pioneer VSX-D2016S;Onkyo TX-SR875
DVD/VCR: LG Blu-Ray player, Pioneer DV-400VK (multi-region DVD), Sony BDP-S350 (Blu-ray), Toshiba HD-A1 (HD-DVD), Panasonic AG-W1 (Multi-system VCR);
Laserdisc/CD changer: Pioneer CLD-704.
Streaming: Intel NUC PC
(But I still have to get up for my beer)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teamvc



Joined: 11 Dec 2005
Posts: 26

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 9:17 am    Post subject: Reply with quote

IT IS WORKING!!!!!!!!!!!! Laughing Very Happy Laughing

I changed the parameters in the source, assembled it, exinstalled it with an EMPTY configuration (all others failed due to extinstall) and moved the stuff from $400 in the HEX file to the new destination $580 and loaded into IR. (Yes, I had to clone and change change the RDF file accordingly.) Then I changed the pause function to what I found here http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=1838&highlight=pause and voila it runs! Razz Razz Razz

This means extinstall needs to be modified to make life easy...
I do hope someone can use this information.

teamvc

P.S. If someone tells me how to upload the files I'll be glad to do it....
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18929
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 10:36 am    Post subject: Reply with quote

teamvc wrote:
P.S. If someone tells me how to upload the files I'll be glad to do it....

Step 1. Click on the file section link
Step 2. Select the folder where you want to place the files
Step 3. Click on the UPLOAD button
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
teamvc



Joined: 11 Dec 2005
Posts: 26

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

Very Happy DONE! Very Happy


you can find my mod of the great work done by vasqued2 here:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=2572

If you like see my final setup in the diagnostics area to play with:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=2573

also you will find the individual RM files in their area.

Razz I hope you find my returned work useful and profit from it like I did from all the JP1 community's great work found here. Razz

teamvc
Back to top
View user's profile Send private message
ledan



Joined: 01 May 2004
Posts: 31

PostPosted: Mon May 05, 2008 7:20 pm    Post subject: Reply with quote

Is it possible to use this modified extender with my current 9910 extender configuration ?

I have a lot of stuff in it and don't want to copy everything in the new empty file.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
teamvc



Joined: 11 Dec 2005
Posts: 26

PostPosted: Mon May 05, 2008 7:33 pm    Post subject: Reply with quote

Yes.
Back to top
View user's profile Send private message
ledan



Joined: 01 May 2004
Posts: 31

PostPosted: Tue May 06, 2008 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks

Have updated my IR and used dynamic memory allocation.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Extenders All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central