JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

xsight touch suddenly dead

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Nevo and Xsight Remotes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Feuerbard



Joined: 14 Jan 2005
Posts: 15

PostPosted: Tue Nov 29, 2011 2:57 am    Post subject: Reply with quote

i have one xsight touch suddenly dead - some pictures of hardware




Back to top
View user's profile Send private message
eferz
Expert


Joined: 03 Jun 2010
Posts: 1078
Location: Austin, Texas

PostPosted: Tue Nov 29, 2011 12:02 pm    Post subject: Reply with quote

Feuerbard wrote:
i have one xsight touch suddenly dead - some pictures of hardware

I'm sorry for your loss. You have my condolences. Thank you for sharing these pictures with us.

That's really intense that the remote control is using an ARM9E processor almost seems like overkill. My apologies for the choice or words.
_________________
Remotes; JP1.2: Comcast URC-1067, JP1.3: Insignia NS-RC02U-10A, JP1.4 OARI06G, JP2.1: Cox URC-8820-MOTO (still trying to figure out how to make them self-aware.)
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6980
Location: Florida

PostPosted: Tue Nov 29, 2011 12:48 pm    Post subject: Reply with quote

Are you sure its dead and not just in a coma? Have you tried new batteries and a manufacturers reset?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Feuerbard



Joined: 14 Jan 2005
Posts: 15

PostPosted: Tue Nov 29, 2011 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Are you sure its dead and not just in a coma? Have you tried new batteries and a manufacturers reset?


all internal power supply ok (1.8v and 3.0v on arm cpu , akku ok = 4.18v, clicking noise from buzzer , on start current is 200 - 230 ma from external PSU on 4.2v
Back to top
View user's profile Send private message
nothinghood



Joined: 12 Oct 2012
Posts: 1

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 6:17 am    Post subject: Reply with quote

Same problem here.

I've ordered new battery on ebay but it didn't solve the problem.

Little later I noticed that if I put a strong light on the LCD I can see the "Xsight touch" boot screen, then nothing, then "Xsight touch" boot screen again in loop.

It seems that the remote boot and crash before the backlight step.

Maybe it's firmware related.

Additional info: in this state PC doesn't see remote when connected with USB cable.


Anyone knows how to perform some kind of reset? (I've already tried to remove batteries)
Button combination, hold button(s) and put battery back, etc?

Any help will be appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
Feuerbard



Joined: 14 Jan 2005
Posts: 15

PostPosted: Thu Jan 03, 2013 6:27 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Anyone knows how to perform some kind of reset? (I've already tried to remove batteries)
Button combination, hold button(s) and put battery back, etc?


try to press OK and Power without battrey and place battery keep pressing

in my case after this - i find strange results , place over charging contacts at bottom overheating (150 - 200 C) - i find 4 dead components - 1 IC , 2 transistors and one diod , after desolder them i see xsight logo without resets but no light
Back to top
View user's profile Send private message
Feuerbard



Joined: 14 Jan 2005
Posts: 15

PostPosted: Thu Jan 03, 2013 8:29 am    Post subject: Reply with quote

finally - under strong light i see buttons on lcd . remote working but no lcd and button backlight and charging
Back to top
View user's profile Send private message
dnick



Joined: 22 Jul 2010
Posts: 12

PostPosted: Tue Nov 18, 2014 10:13 am    Post subject: Reply with quote

nothinghood wrote:
Same problem here.

I've ordered new battery on ebay but it didn't solve the problem.

Little later I noticed that if I put a strong light on the LCD I can see the "Xsight touch" boot screen, then nothing, then "Xsight touch" boot screen again in loop.

It seems that the remote boot and crash before the backlight step.

Maybe it's firmware related.

Additional info: in this state PC doesn't see remote when connected with USB cable.


Anyone knows how to perform some kind of reset? (I've already tried to remove batteries)
Button combination, hold button(s) and put battery back, etc?

Any help will be appreciated.


Same thing happened to mine. Anyone manage to get it working again?
Back to top
View user's profile Send private message
xnappo
Expert


Joined: 30 Dec 2003
Posts: 848

PostPosted: Tue Nov 18, 2014 10:16 am    Post subject: Reply with quote

Not the same failure, but see here:

http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=15751
Back to top
View user's profile Send private message
dnick



Joined: 22 Jul 2010
Posts: 12

PostPosted: Tue Nov 18, 2014 10:42 am    Post subject: Reply with quote

Thanks,
I just tried that procedure. Unfortunately it didn't help. I noticed that now boot logo no longer appears.
Back to top
View user's profile Send private message
Feuerbard



Joined: 14 Jan 2005
Posts: 15

PostPosted: Tue Nov 18, 2014 12:19 pm    Post subject: Reply with quote

i buy replacement board (remote with dead screen) for 15$ from this seller

http://www.ebay.com/usr/allshop29?_trksid=p2053788.m1543.l2754
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Nevo and Xsight Remotes All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central