JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

JP1 Funkiness

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Markh32



Joined: 04 Sep 2007
Posts: 3
Location: California

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 5:09 pm    Post subject: JP1 Funkiness Reply with quote

I just recently built the simple parallel cable, rev 5, and it seems to work, but I get some odd results. On my Cinema 7, it seems to recognize it and work properly, but I've programmed 0639 for the Cable/SAT, and IR (V7) tells me that the device is 0566! I've tried it on one other remote, and it seems to work fine. Why would I be getting this result?

I haven't seen much discussion here about the relatively new basic remotes that DirecTV sends out. One is an RC32, but the other ones look similar. I popped one apart (not an easy task), and it has holes for a four-pin, single row connector. I know that's not a JP1, but it looks like it would serve a similar purpose. Has anybody figured them out?

- Mark
Back to top
View user's profile Send private message
Mark Pierson
Expert


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 3009
Location: Connecticut, USA

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 5:32 pm    Post subject: Re: JP1 Funkiness Reply with quote

Markh32 wrote:
On my Cinema 7, it seems to recognize it and work properly, but I've programmed 0639 for the Cable/SAT, and IR (V7) tells me that the device is 0566!
Can you be more specific? Did you set the CBL/SAT device button to CBL/0639 in IR on the General tab, or did you program that setup code in via the keypad and then download the remote to IR?
_________________
Mark
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Markh32



Joined: 04 Sep 2007
Posts: 3
Location: California

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

I started with a Cinema 7, programmed the old fashioned way (via the keypad). Then, I connected it to the computer, downloaded it (after a choice of several RDFs. Not sure if that matters), then observed the wrong set of values. I believe that I did change it to 0639 in IR, then uploaded it. But when downloaded again, it was still wrong. But it does operate (the Sony SAT-T60) properly. And I did have the remote tell me (via flashes) what was programmed. Again, 0639. But IR insists that it's 0566. It operates a few other items (VCR, TV, etc), all of which seem to agree with what I believe should be in there.

- Mark
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central