JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Remote for both Air Conditioners Got caught in Flood

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Non-JP1
View previous topic :: View next topic  
Author Message
supes_el



Joined: 28 May 2007
Posts: 2

PostPosted: Mon May 28, 2007 12:30 pm    Post subject: Remote for both Air Conditioners Got caught in Flood Reply with quote

Hi guys. I have two air conditioners at my business which I control with remotes that each came with. One is a Fedders AC, the other is a FrigidAir AC.

There was a recent flood and unfortunately both remotes got caught in the water. Neither work anymore.

Is there anything I can do in terms of using a universal remote to turn the air conditioner unit off and on and maybe raise and lower the temperature? How would I start going about this.

...err...I think this should be in the Non-JPI forum...can a mod plz move it...
Back to top
View user's profile Send private message
Capn Trips
Expert


Joined: 03 Oct 2003
Posts: 3953

PostPosted: Mon May 28, 2007 3:06 pm    Post subject: Reply with quote

Well, there's a Fedders file that may work for you HERE. But you'll have to get a JP1 remote and cable and learn how to use all of the software to use it. Start with the Beginner's Forum and read the Beginner's Read This First FAQ sticky post.

I don't see anything for the FrigidAir, however.
_________________
Beginners - Read this thread first
READ BEFORE POSTING or your post will be DELETED!


Remotes:Atlas OCAP URC 1056, Harmony One, OFA XSight Touch, AR XSight Touch
TVs: Panasonic TH-50PE700U; LG 65" Smart LED TV; RCVR: Pioneer VSX-D2016S;Onkyo TX-SR875
DVD/VCR: LG Blu-Ray player, Pioneer DV-400VK (multi-region DVD), Sony BDP-S350 (Blu-ray), Toshiba HD-A1 (HD-DVD), Panasonic AG-W1 (Multi-system VCR);
Laserdisc/CD changer: Pioneer CLD-704.
Streaming: Intel NUC PC
(But I still have to get up for my beer)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18355
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon May 28, 2007 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

You probably hadn't heard of JP1 until you started searching for solutions to this problem, which is too bad, because the thing to do is to capture the info from the remotes BEFORE they end up broken (for whatever reason) so you can always create a replacement when needed.

Hopefully the Fedders file that we have is compatible with your unit, but you won't know until you buy a JP1 remote and try it.

We can't help with the FrigidAir though until somebody comes along and captures the signals from their remote and creates an upgrade.

Are you sure the OEM remotes are beyond repair?
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
supes_el



Joined: 28 May 2007
Posts: 2

PostPosted: Thu May 31, 2007 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

The remotes were sitting in water (due to a flood) for days. The insides are rusted, the battery terminals are rusted, and the remotes look like they are in bad shape physically.

I tried playing it smart. I didnt try the remotes when I got my hands on them. I took the batteries out and let the remotes dry out for days. After I let them dry out (even put them under the sunlight for a while) I tried putting the batteries in and trying them. Nothing. Neither one works. The LED that lit up whenever a button was pressed no longer registers.

It is too bad I found out about this too late. I will be reading these forums for the next few days though and trying to get caught up so I can prevent this in the future.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18355
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu May 31, 2007 4:52 pm    Post subject: Reply with quote

There was a remote for the FrigidAire on ebay recently, but somebody bought it with "Buy It Now"
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320085740501

http://stores.getyourremote.com/catalog/223remotes013.jpg

Maybe, the guy who bought the remote would be willing to learn the signals for us. I could send him a learning remote so he could learn them and then return the remote to me. Would you be willing to cover the cost of the postage each way for this? Plus, of course, you'd need to buy a JP1 remote in order to use the resulting upgrade.

Here's a site that sells FrigidAire remotes:
http://www.partstore.com/Search/Category/Models/Electrolux/Frigidaire/Air+Conditioner+Remotes.aspx
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
GLT



Joined: 25 Feb 2005
Posts: 47

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 2:44 pm    Post subject: Reply with quote

I captured my frigidaire air a while ago - and then had to rebuild the computer. As of yet I really haven't gotten back into JP1, but I think the file is usable.

So I'll upload the file in minutes - please let me know if I can be of more help.

GLT

Edit here's the file - afraid it's not to pretty though. Done for a RS 15-2116.

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=4618

(BTW I think Fedders and Maytag room air conditoners are the same things.)
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18355
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks GLT. I cleaned up the file for you (I noticed that you put the funtion names in the Notes column rather than the Functions column, so I fixed it and re-loaded the file).

supes_el,
We now have upgrades for both FrigidAire and Fedders, so if you'd like a remote with both upgrades pre-loaded, let me know. Of course, I can't guarantee that these upgrades are right for your particular models of AC, so it's up to you if you want to give it a shot.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
GLT



Joined: 25 Feb 2005
Posts: 47

PostPosted: Sun Jun 03, 2007 3:38 am    Post subject: Reply with quote

Thanks Rob!

GLT
Back to top
View user's profile Send private message
110220Volts



Joined: 17 Mar 2007
Posts: 105
Location: Trumbull, Connecticut

PostPosted: Sat Aug 04, 2007 5:36 pm    Post subject: Maybe Try One Of These? Reply with quote

Maybe Try one of these I found this on eBay while searching for a One For All Remote

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220136637518
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Non-JP1 All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central