JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

(solved) Problem adding new device, GE A/C

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
arantius



Joined: 05 Jan 2007
Posts: 25

PostPosted: Sun Aug 15, 2010 1:26 pm    Post subject: (solved) Problem adding new device, GE A/C Reply with quote

I've had a pair of 8910's for a few years now. I've even created devices (to easily add lots of functions not in the standard device setting) before. I just got a new air conditioner with a remote.

First, I learned all its (eight) buttons. Created a new device with keymap master ("home automation" was the closest type so I chose that), pasted it in (selecting the AUX device button), and uploaded. Pressing the AUX button doesn't do anything, doesn't blink the LED. I then found a very similar remote (same except it didn't have two functions) in the file section ( http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=6180 ), tried adding my two extra functions with remote master, to the same result.

My remote master device and my .ir file are here:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=8793

I've even tried assigning that device to all three unused device buttons (aux, cd, rcvr) and none of them do anything when I press them.


Last edited by arantius on Sun Aug 15, 2010 5:46 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6976
Location: Florida

PostPosted: Sun Aug 15, 2010 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

I tried to download the zip file, but I'm getting a message that its a Docx file and I can't open it. (This might be a problem on my end because I had to change browsers yesterday), can you confirm that this is indeed a zip file.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
cauer29



Joined: 03 Feb 2010
Posts: 235

PostPosted: Sun Aug 15, 2010 3:10 pm    Post subject: Re: Problem adding new device, GE A/C Reply with quote

arantius wrote:
I've had a pair of 8910's for a few years now. I've even created devices (to easily add lots of functions not in the standard device setting) before. I just got a new air conditioner with a remote.

First, I learned all its (eight) buttons. Created a new device with keymap master ("home automation" was the closest type so I chose that), pasted it in (selecting the AUX device button), and uploaded. Pressing the AUX button doesn't do anything, doesn't blink the LED. I then found a very similar remote (same except it didn't have two functions) in the file section (http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=6180), tried adding my two extra functions with remote master, to the same result.

My remote master device and my .ir file are here: http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=8793

I've even tried assigning that device to all three unused device buttons (aux, cd, rcvr) and none of them do anything when I press them.


From your ir file, nothing should happen when you press the AUX button, except the display should say HOME 1240 and the time. Perhaps this is different with an extender? The LED shouldn't blink unless you've done a key move or macro on the AUX key.

The protocol in the upgrade is NEC1 with 129.102

You have a few of the EFCs matching the upgrade that you downloaded (193 power, 063 temp- and 192 temp+), but the other 3 EFCs are not the same as in the original upgrade. Still the 3 EFCs that do match should work, assuming that the learns you did really are NEC1 129.102.

Actually looking at this again. All of the EFCs do match. I don't know what I was looking at. Apparently your ir file is showing different EFCs than the upgrade file for at least some of the keys. And the keys don't match either. In the upgrade file, you're using up, down, left, right, select and power, but in the ir file, it shows vol+, vol-, mute, ch+, ch-, power.

A.A.
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6976
Location: Florida

PostPosted: Sun Aug 15, 2010 4:36 pm    Post subject: Reply with quote

I see it was my browser problem. I've now downloaded the file, and see that you don't have any MACRO on CD AUX or RECVR so you can't access any of the setup codes.

Somewhere in all of this you need to have a DEV_AUX;phantom1 or a DEV_CD;Phantom1 .....
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
arantius



Joined: 05 Jan 2007
Posts: 25

PostPosted: Sun Aug 15, 2010 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

vickyg2003 wrote:
Somewhere in all of this you need to have a DEV_AUX;phantom1 or a DEV_CD;Phantom1 .....


*facepalm* Of course! Thanks, it's been just a little bit too long since I had to tweak my remotes. Works perfect.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18549
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon Aug 16, 2010 12:38 pm    Post subject: Reply with quote

If your A/C has additional buttons than the one in the file section, don't forget to upload your RM file.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central