JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Data read back differs from data written
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
prelude
JP1 Vendor


Joined: 26 Jun 2004
Posts: 119
Location: Canada

PostPosted: Wed May 25, 2005 2:14 pm    Post subject: Reply with quote

Just talked to Doug from delcom.

He is testing the fix now.... unfortunately, this cannot be fixed in the USB driver... however it can be fixed in the IR.exe application.

I will keep you guys updated.


prelude wrote:
Thank you very much!

Not sure if delcom can fix the problem by releasing a new USB driver....


Herbie wrote:
Just replied to your PM, but for the benefit of everyone else:

My 100% flawlessly working interface reports as such:

Version 9
12/9/2002

Hope that helps, sorry to hear you have problems.

_________________
Get the coolest diy gadgets from http://www.diygadget.com today!
Back to top
View user's profile Send private message
Filebug
JP1 Vendor


Joined: 21 Sep 2003
Posts: 74
Location: Mechanicsburg, PA

PostPosted: Wed May 25, 2005 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

The USB problem is being addressed and a fix will be available shortly. Thanks for your patience.
_________________
-Tom
Back to top
View user's profile Send private message
Lomala



Joined: 09 May 2005
Posts: 5

PostPosted: Wed May 25, 2005 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry just got back to this. My firmware for my non working cable is
SN 5685
Version 11 3/23.2005

I sent an email also to the one early in the post.

Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message
prelude
JP1 Vendor


Joined: 26 Jun 2004
Posts: 119
Location: Canada

PostPosted: Wed May 25, 2005 9:53 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you!

Lomala wrote:
Sorry just got back to this. My firmware for my non working cable is
SN 5685
Version 11 3/23.2005

I sent an email also to the one early in the post.

Thank you.

_________________
Get the coolest diy gadgets from http://www.diygadget.com today!
Back to top
View user's profile Send private message
xraydoc



Joined: 11 May 2005
Posts: 1

PostPosted: Wed May 25, 2005 10:17 pm    Post subject: Reply with quote

My NON-working JP1 USB cable is:

SN: 5695
Version: 11 3/23/2005

Any idea when a fix is going to be available?

After finally figuring out the KM and IR programs and tweaking the remote I can't get the the data uploaded. It's driving me crazy! Surprised

Plus my wife thinks I'm an idiot for spending all this $ and all I got so far is headaches. Mad

Any help appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
prelude
JP1 Vendor


Joined: 26 Jun 2004
Posts: 119
Location: Canada

PostPosted: Thu May 26, 2005 5:53 am    Post subject: Reply with quote

Doug at delcom was testing a fix yesterday, Not sure what the fix would be... it seems we need to modify IR.exe .... anyways, don't worry, this will be resolved.

xraydoc wrote:
My NON-working JP1 USB cable is:

SN: 5695
Version: 11 3/23/2005

Any idea when a fix is going to be available?

After finally figuring out the KM and IR programs and tweaking the remote I can't get the the data uploaded. It's driving me crazy! Surprised

Plus my wife thinks I'm an idiot for spending all this $ and all I got so far is headaches. Mad

Any help appreciated.

_________________
Get the coolest diy gadgets from http://www.diygadget.com today!
Back to top
View user's profile Send private message
prelude
JP1 Vendor


Joined: 26 Jun 2004
Posts: 119
Location: Canada

PostPosted: Thu May 26, 2005 8:47 am    Post subject: Problem is fixed Reply with quote

Hi all:

The problem of the USB chip is fixed. Delcom will release a new frimware: version 12 to fix the problem. If anyone bought the USB kit/cable from diygadget.com, please contact me for a replacement.

The detailed information is posted in the following thread:

http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=4632

Thanks
_________________
Get the coolest diy gadgets from http://www.diygadget.com today!


Last edited by prelude on Thu May 26, 2005 10:19 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
IdahoSnowDragon



Joined: 27 Apr 2005
Posts: 1

PostPosted: Thu May 26, 2005 10:12 am    Post subject: Same Problem Reply with quote

My new USB cable shows

SN# 5694
Version 11 3/23/2005

Trying to upload to URC-8910 using IR 6.00
Back to top
View user's profile Send private message
Lomala



Joined: 09 May 2005
Posts: 5

PostPosted: Thu May 26, 2005 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

So there is no way to fix this issue via software? We are limited to hardware replacement?
Back to top
View user's profile Send private message
prelude
JP1 Vendor


Joined: 26 Jun 2004
Posts: 119
Location: Canada

PostPosted: Thu May 26, 2005 7:34 pm    Post subject: Reply with quote

You are right

Lomala wrote:
So there is no way to fix this issue via software? We are limited to hardware replacement?

_________________
Get the coolest diy gadgets from http://www.diygadget.com today!
Back to top
View user's profile Send private message
wires10



Joined: 15 Nov 2004
Posts: 1

PostPosted: Sun Dec 15, 2013 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

NEVER MIND!

Found this driver and all is fine!

--------------------------------------------------------------------------

I'm having the same problem (Data read back differs from data written) using IR 8.04.

For years everything has been working fine but I got a new receiver and am now using a different laptop(Dell E6420). The problems I'm having integrating the new receiver are an issue for another post. I'd like to get IR working on the new laptop running Win 7 32 bit.

Tried all the Delcom drivers, currently using version 4.7.0.0

USB_WIN.EXE reports:
SerNo: 24107
Ver: 16 11/16/2005

This JP1 interface (slightly oversized black heatshrinked USB plug with 3' blue ribbon cable) works fine on my older laptop (Dell D830) running XP SP3.

What to do?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners All times are GMT - 5 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central