JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

adding AV1 AV2 AV3 direct keys

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mietde



Joined: 07 Aug 2003
Posts: 25
Location: windmill country

PostPosted: Fri Mar 19, 2004 5:49 am    Post subject: adding AV1 AV2 AV3 direct keys Reply with quote

Can it be the case that direct switching to AV channels will not work because the tv just doesn't support it?

My Phillips tv does work with the 0556 and 0054 preset codes but the direct AV switching options don't work at all.
Even with downloaded upgraded presets it's a no go.
Back to top
View user's profile Send private message
jon_armstrong
Expert


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 1238
Location: R.I.P. 3/25/2005

PostPosted: Fri Mar 19, 2004 9:12 am    Post subject: Reply with quote

Here is a summary of a Pronto ccf file Posted at the Philips website for "discrete commands" converted to EFC's for TV/0054. EFC Not Available means that the command doesn't exist in TV/0054. I would try any input command on this list. For some reason Philips has been very inconsistent about these AV input commands as you can see from the list:

DEVICE(0000BF28) "Pixel Plus"
panel "Discrete Power"
EFC=082 RC5:0:061 Discrete OFF
EFC=018 RC5:0:063 Discrete ON
EFC=044 RC5:0:012 Power Toggle

panel "Discrete Inputs"
EFC=069 RC5:3:005 Side AV input
EFC=210 RC5:0:057 AV2
EFC=170 RC5:3:056 AV3
EFC=202 RC5:3:057 AV4
EFC=031 RC5:0:087 ok

panel "Discrete Formatting"
EFC=Not Available RC5:3:080 14:9 Zoom
EFC=099 RC5:0:117 16 x 9 Subtitle
EFC=234 RC5:3:062 16:9 Zoom
EFC=Not Available RC5:3:117 4x3
EFC=074 RC5:3:061 Auto
EFC=Not Available RC5:3:126 Superzoom
EFC=Not Available RC5:3:116 Widescreen

DEVICE(0000BF69) "Projection"
EFC=018 RC5:0:063 Action
EFC=209 RC5:0:033 Chan-
EFC=177 RC5:0:032 Chan+
EFC=012 RC5:0:015 Left "INFO"
EFC=113 RC5:0:034 Right "A/CH"

panel "Discrete Power"
EFC=082 RC5:0:061 Discrete OFF
EFC=018 RC5:0:063 Discrete ON
EFC=044 RC5:0:012 Power Toggle

panel "Discrete Inputs"
EFC=Not Available RC5:3:072 Antenna
EFC=037 RC5:3:004 AV1
EFC=170 RC5:3:056 AV2
EFC=202 RC5:3:057 AV3
EFC=106 RC5:3:058 AV4
EFC=Not Available RC5:3:123 AV5
EFC=210 RC5:0:057 CVI

panel "Discrete Fomatting"
EFC=Not Available RC5:3:117 0.16875
EFC=067 RC5:0:116 Auto
EFC=098 RC5:0:125 Expand 4:3
EFC=002 RC5:0:126 Format Toggle
EFC=Not Available RC5:3:125 PANORAMA
EFC=Not Available RC5:3:116 Widescreen


DEVICE(0000BFAA) "E-Box"
panel "E-Box Discrete Power"
EFC=082 RC5:0:061 Discrete OFF
EFC=018 RC5:0:063 Discrete ON
EFC=044 RC5:0:012 Power Toggle

panel "E-Box Discrete Inputs"
EFC=178 RC5:0:056 A/V Source Toggle
EFC=Not Available RC5:3:072 Antenna
EFC=Not Available RC5:3:072 AV1
EFC=210 RC5:0:057 AV2
EFC=170 RC5:3:056 AV3
EFC=202 RC5:3:057 AV4
EFC=106 RC5:3:058 AV5
EFC=069 RC5:3:005 Front AV Inputs
EFC=031 RC5:0:087 ok

panel "E-Box Discrete Formatting"
EFC=Not Available RC5:3:117 0.16875
EFC=Not Available RC5:3:080 14:9 Zoom
EFC=099 RC5:0:117 16 x 9 Subtitle Zoom
EFC=234 RC5:3:062 16:9 Zoom
EFC=074 RC5:3:061 Auto
EFC=Not Available RC5:3:126 Superzoom
EFC=Not Available RC5:3:116 Widescreen


panel "Discrete Plasma Panel"
EFC=037 RC5:3:004 AV1
EFC=210 RC5:0:057 AV2
EFC=170 RC5:3:056 AV3
EFC=002 RC5:0:126 Formatting Toggle
EFC=044 RC5:0:012 Power Toggle
EFC=Not Available RC5:3:123 VGA / DVI Toggle Input

BTW, if none of these work I believe that Ch+ will always take you to tuner, so a macro for Ch+|AV Toggle = AV1, Ch+|AV Toggle|AV Toggle = AV2, etc.
_________________
-Jon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
mietde



Joined: 07 Aug 2003
Posts: 25
Location: windmill country

PostPosted: Fri Mar 19, 2004 9:35 am    Post subject: Reply with quote

Thanks, but i've seen your post already and tried a bunch of them but still no go.
Will try the "leftovers" though.

But do i understand it correctly that normally the direct av switch options should work?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central