JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

newbie lookin for a Kloss 88 profile
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gaaah



Joined: 18 Dec 2015
Posts: 2
Location: NC

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 12:19 pm    Post subject: newbie lookin for a Kloss 88 profile Reply with quote

Hi, I just learned there was such a thing as JP1 only an hour ago. And to my surprise my Inteset 422-2 has the six-pin header. I wondered if my delving into JP1 tech could fix my problem: I have an old beloved Kloss 88 table radio that I want to have as my "sound bar" for my HDTV. (I love its FM as well.) However I've lost the little credit card size remote. A "profile" code for it can't be found on any of the normal mfgr-published lists.

Odd thing about the search functions on this site: I can't find "kloss" via the generic "Search" or "File Search" but I CAN find a mfgr heading for Kloss w/the "Lookup Tool".

I'm beginning to smell trouble. Is mine a simple problem or am I going to run into a huge time investment here? I will gladly buy an older more proven remote if my is too new, if that's the problem.
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3752

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 12:56 pm    Post subject: Reply with quote

Unfortunately not in this case. We have no codes, remotecentral has no codes, even Harmony has no codes.

You can do a search, or try some Cambridge Audio codes like 31647.

Code search procedure:
http://www.hifi-remote.com/wiki/index.php?title=Manual_Programming_-_9xx_Commands#Newer_Remotes_that_use_5_digit_setup_codes

I did read that any Tivo code will turn the radio on. So you could also try codes 03265, 03560, 20739. If one of those partially works, we can give you a procedure to discover all the commands by trial and error, without using a cable.

EDIT: If your Kloss uses the same codes as the Cambridge Soundworks 88CD, then that one IS in the Harmony database. Maybe some kind soul like Alan in the Slingbox forum here will get those codes and make a JP1 upgrade for you, if you ask. You may even be able to use those codes without having to buy a cable.
Back to top
View user's profile Send private message
3FG
Expert


Joined: 19 May 2009
Posts: 3240

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

This post says the Model 88 uses the same IR signals as the Bose wave radio, which Vicky has said uses the NEC2 186 IR protocol. I don't have time to see if any setup codes in the Inteset remote are applicable, but if the quoted post is correct, for sure we can make the Inteset work with a cable.

Last edited by 3FG on Fri Dec 18, 2015 2:17 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3752

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 2:11 pm    Post subject: Reply with quote

So here are some possibilities: 31229 (uses subdevice 75, so that's iffy)

Not sure if these exist in the Inteset, but worth a try: 30047, 30117, 30202, 30321, 30009
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6953
Location: Florida

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

mdavej wrote:
Unfortunately not in this case. We have no codes, remotecentral has no codes, even Harmony has no codes.

Harmony has Kloss Model 88. Unfortunately I had another harmony deactivated!! So I can't look.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3752

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 7:23 pm    Post subject: Reply with quote

That's good news (for the OP at least). Didn't show up using their search page.
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6953
Location: Florida

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 9:15 pm    Post subject: Reply with quote

I believe this might be a NEC1 64 device. TV/0156 should send out a Nec1 64 signal.

I don't know what the prefix is for TV codes, look in the manual for the first digit for TV codes.
Try setting up device button to x0156, where x is the prefix for TV


While in that device mode point your remote towards the radio
Tap Set-0-0-1-4-4
Did that turn the radio on?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18406
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

Here's the user manual for the Inteset 422-2
http://shop.inteset.com/downloadfiles/Inteset_Remote_(INT-422-2)_User_Guide.pdf

And here are the setup codes:
http://shop.inteset.com/downloadfiles/Inteset Int-422 IR Remote Device Setup Code Database.pdf

The code for TVs is 1

While I'm at it, here's a general page about this remote:
http://remotecontrol.inteset.com/

There's even a Loopup Took type page for it here:
http://shop.inteset.com/ir_remote_control_device_setup_code_search

and a support forum:
http://shop.inteset.com/boards/forum/3/remote-control-support

I just did a search for "JP1" on their forum and it didn't get any hits, so I wonder if someone needs to spread the word over there.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6953
Location: Florida

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 10:02 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Rob

Select your desired device button and set it to 10156 as described in your manual.

Then while in that device mode point the remote at the radio and

Tap SET 0 0 1 4 4
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
3FG
Expert


Joined: 19 May 2009
Posts: 3240

PostPosted: Fri Dec 18, 2015 11:35 pm    Post subject: Reply with quote

My comment above about NEC2 186 is likely to be incorrect. It looks like Bose has used several IR protocols for the various versions of the Wave Radio. However, taking the upgrade which Greg Bush prepared back in 2003/4, and assuming it corresponds to the Kloss 88, the IR protocol is called Bose, and executor PID 010C shoots it. Setup codes Audio 1841 and in older remotes Audio 1253.
The Inteset remote doesn't carry this executor and so a cable would be necessary. BTW, the Atlas 1056B01 and RCA RCRP05B do have Audio 1841.
Back to top
View user's profile Send private message
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3373
Location: UK/USA

PostPosted: Sat Dec 19, 2015 12:58 am    Post subject: Reply with quote

I can confirm the Kloss 88 on the Harmony database is coming up as NEC 1 Device 64. OBC codes are

Power 10
Tune+ 25
Tune- 27
Mono 22
Stereo 29
Wide 08
Preset 1 09
Preset 2 30
Preset 3 02
Preset 4 31
Preset 5 11
Preset 6 21
Input AM 20
Input AUX 23
Input CD 24
Input FN 26

Al
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18406
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Dec 19, 2015 11:45 am    Post subject: Reply with quote

Thanks Al, curiously, the power button has a different code than what Vicky posted.

Here are those same codes converted into EFCs:

00057 - preset 1
00246 - preset 2
00183 - preset 3
00250 - preset 4
00059 - preset 5
00120 - preset 6
00116 - Input AM
00122 - Input AUX
00245 - Input CD
00247 - Input FN
00249 - Tune+
00251 - Tune-
00055 - power
00118 - mono
00248 - stereo
00053 - wide
00185 - vol+
00187 - vol-

To test these codes, do like Vicky said and program code 10156 to a device button on the remote, then tap the SET button and then type one of the 5 digit codes (including the zeroes) to see if it performs the specified function. For example, does SET-0-0-0-5-5 toggle the power?

If the codes work, you permanently program them to buttons like this:
1. Tap the device button
2. Press and hold the SET button, 2 flashes
3. Type 994, 2 flashes
4. Tap the SET button
5. Type the 5 digit code (eg, 00055)
6. Tap the target button (eg, POWER), 2 flashes

Repeat steps 2-6 for the rest of the buttons.

If you want to check for any additional functions that just might be supported, here's a bunch more codes to try:

00244 - OBC 28
00181 - OBC 0
00180 - OBC 4
00184 - OBC 5
00182 - OBC 6
00186 - OBC 7
00052 - OBC 12
00056 - OBC 13
00054 - OBC 14
00058 - OBC 15
00117 - OBC 16
00121 - OBC 17
00119 - OBC 18
00123 - OBC 19

Btw, is this the radio in question:
Cambridge SoundWorks Model 88 Table Radio by Henry Kloss
http://www.amazon.com/dp/B000068PKC/



And for others, here's an upgrade file...
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=13788
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!


Last edited by The Robman on Sat Dec 19, 2015 3:06 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3373
Location: UK/USA

PostPosted: Sat Dec 19, 2015 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry, those codes were actually triggering my TV and my wife was complaining as it kept changing channel. So didn't get a chance with the Volume buttons Very Happy

Vol+ 01
Vol- 03
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18406
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Dec 19, 2015 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

alanrichey wrote:
Sorry, those codes were actually triggering my TV and my wife was complaining as it kept changing channel. So didn't get a chance with the Volume buttons Very Happy

Vol+ 01
Vol- 03

The perils of JP1ing at home! Smile Was there no mute button?

I just added the EFCs to the list above.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3373
Location: UK/USA

PostPosted: Sat Dec 19, 2015 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

Afraid not
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners All times are GMT - 5 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central