JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Setup code and protocol for Element remote control

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - General Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
radunn



Joined: 17 Apr 2006
Posts: 167
Location: Troy, NY

PostPosted: Sun Mar 02, 2014 2:50 pm    Post subject: Setup code and protocol for Element remote control Reply with quote

How do I determine the correct setup code and protocol when creating an upgrade from scratch. I am using IR 8.04 and RM-IR. I've learned keys from an Element RC to the OFA-9910 but need to know how to determine the setup code & protocol. In advance thanks.
_________________
Radunn
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 7054
Location: Florida

PostPosted: Sun Mar 02, 2014 4:52 pm    Post subject: Reply with quote

Show the learns to us, and we can help you figure it out. Post the IR file in the diagnosis section with a link here.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
radunn



Joined: 17 Apr 2006
Posts: 167
Location: Troy, NY

PostPosted: Sun Mar 02, 2014 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you - link: http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=12405
_________________
Radunn
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 7054
Location: Florida

PostPosted: Sun Mar 02, 2014 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

Hmm, do these actually work? They do not decode, but we can always create a protocol. The problem is they all appear to be the same.

The proper learning method.
http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=3943
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
3FG
Expert


Joined: 19 May 2009
Posts: 3257

PostPosted: Sun Mar 02, 2014 6:54 pm    Post subject: Reply with quote

All of those learns contain only the dittos from a NEC1 signal. Make sure that you have the learning remote ready to accept a signal before pressing the button on the OEM remote.

But have you tried any of the Element TV upgrades?. They are all NEC1 device 8.
Back to top
View user's profile Send private message
radunn



Joined: 17 Apr 2006
Posts: 167
Location: Troy, NY

PostPosted: Sun Mar 02, 2014 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks to both of you; Vicky and 3FG. When learning I was doing it in reverse order Crying or Very sad , having done it via instructions from your posts I get the NEC1 protocol. Laughing

Part 2 of my query is how/where is the setup code determined for an RC? Again thanks for your support.
_________________
Radunn
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 7054
Location: Florida

PostPosted: Sun Mar 02, 2014 11:08 pm    Post subject: Reply with quote

When you create an upgrade, you assign it a type and a 4 digit number. The setup code number should be less than 2047. Some remotes can take higher numbers, but for the most part that creates problems when using the upgrade forother remotes. The type dictates which buttons are available in the upgrade without resorting to keymoves. Then type might also effect punch through.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
radunn



Joined: 17 Apr 2006
Posts: 167
Location: Troy, NY

PostPosted: Mon Mar 03, 2014 6:48 am    Post subject: Reply with quote

vickyg2003 wrote:
When you create an upgrade, you assign it a type and a 4 digit number. The setup code number should be less than 2047. Some remotes can take higher numbers, but for the most part that creates problems when using the upgrade forother remotes. The type dictates which buttons are available in the upgrade without resorting to keymoves. Then type might also effect punch through.
Ok, so the setup code number can be any number up to 2047? Thanks
_________________
Radunn
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - General Forum All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central