JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Atlas DVR 1K Ex1

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Extenders
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jurgyman



Joined: 24 May 2006
Posts: 40
Location: Madison, WI

PostPosted: Mon Jan 09, 2012 4:15 pm    Post subject: Atlas DVR 1K Ex1 Reply with quote

Am using atlas urc 1054 1k ext1
Have a couple challenges:

- Trying to get volume to just all goto AUD... not working.
Other Settings V Device = AUD
Have tried device choosing macros with and without V_AUD
but volume only works when in AUD device mode

- On this atlas 5-device remote, can I use the F1 F2 F3 keys?
cant get them to do anything. Same with A B C buttons.

- Shift doesnt seem to work (using setup key)
also tried defining Settings button as a shift key ($18 same as 24)
but still not getting shifting to work

- In fact, no macros Ive defined have worked, except for the Device choosers (sans the volume control)

Using the extender is great, because I can fit all my device upgrades into memory now... but without proper volume/macros, its useless at same time. Smile

thanks for your jp1 support !
JM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 4068

PostPosted: Mon Jan 09, 2012 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Post your files please.

What was the original signature of your remote, before loading the extender? What is the complete model number of the remote? It sounds like you may be using the wrong RDF or wrong extender.
Back to top
View user's profile Send private message
jurgyman



Joined: 24 May 2006
Posts: 40
Location: Madison, WI

PostPosted: Tue Jan 10, 2012 11:41 am    Post subject: Reply with quote

Well I did a 981 reset... then download from remote.
An IR reported its a:
Atlas 5-device URC-1054 SA_7 JP1 1K
I dont know howto check signature, there is no model number on it.
I can use the non-extender programming just fine, but I run out of key move space.

So, main problem is cant get vpt to work... it only works in aud mode.
also what is shift? cant get any shifts to work.
No luck with macros except on device keys.

files: http://jurgy.net/files/atlas1054ex_awj.zip

TIA,
JM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
eferz
Expert


Joined: 03 Jun 2010
Posts: 1078
Location: Austin, Texas

PostPosted: Tue Jan 10, 2012 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

jurgyman wrote:
I dont know howto check signature, there is no model number on it.

If you have RMIR, you can see the remote signature in the Raw Data tab to the right of the Hex Edit panel. It is also encoded in the first eight bytes of hex data. Your remote has a signature of "SA_71Kx1" according to your uploaded files anyways. I'm not sure if that was recorded before or after you did the 981 reset though.
_________________
Remotes; JP1.2: Comcast URC-1067, JP1.3: Insignia NS-RC02U-10A, JP1.4 OARI06G, JP2.1: Cox URC-8820-MOTO (still trying to figure out how to make them self-aware.)
Back to top
View user's profile Send private message
jurgyman



Joined: 24 May 2006
Posts: 40
Location: Madison, WI

PostPosted: Tue Jan 10, 2012 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

It says 1054BA3
A053602
on battery door.

So, I dont really have evidence the extension is actually running...
remove batts, replace them, just get 2 blinks
hitting power or select doesnt get 4 blinks.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
eferz
Expert


Joined: 03 Jun 2010
Posts: 1078
Location: Austin, Texas

PostPosted: Tue Jan 10, 2012 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

jurgyman wrote:
It says 1054BA3 A053602 on battery door.



Sounds about right at least according to that page. Although, I don't know how to tell if you have a 1k or 2k model. I guess it depends on whether or not you upgraded it. This thread (http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=8508) also does a pretty good job at helping someone to identify which Atlas they have .

jurgyman wrote:
So, I dont really have evidence the extension is actually running... remove batts, replace them, just get 2 blinks hitting power or select doesnt get 4 blinks.

In the file you uploaded, the extender's signature replaced the original signature. So, you should have the extender installed. At least at the time you downloaded the image from the remote. The question is if you have it activated. This is an excerpt of the written instructions for the respective extender.

Install.txt wrote:
12) To activate the extender on the remote, you must press the Select key (which is defined to activate the extender only in the default device, which is CBL). Don't worry if you have a Macro or KeyMove on the Select key, nor that you can't see (in IR) the KeyMove activating the extender. That one key move is in the old KeyMove memory area that is used only before the extender is active. ExtInstall copied all your KeyMoves and Macros (from old.txt) into the new KeyMove area (within new.txt) and only that area is visible in IR (with the extender's RDF file).

13) The activation should blink one of the LED indicators four times,
after which the extender should continue to run until the next battery or IR reset.

_________________
Remotes; JP1.2: Comcast URC-1067, JP1.3: Insignia NS-RC02U-10A, JP1.4 OARI06G, JP2.1: Cox URC-8820-MOTO (still trying to figure out how to make them self-aware.)
Back to top
View user's profile Send private message
jurgyman



Joined: 24 May 2006
Posts: 40
Location: Madison, WI

PostPosted: Tue Jan 10, 2012 3:55 pm    Post subject: Reply with quote

Exactly! Hitting select after power up doesnt yield 4 blinks.
I dont think the extender is running.
no macros work, except for device selects.
no VPT, etc...
JM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
eferz
Expert


Joined: 03 Jun 2010
Posts: 1078
Location: Austin, Texas

PostPosted: Tue Jan 10, 2012 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

jurgyman wrote:
Exactly! Hitting select after power up doesnt yield 4 blinks.

Did you switch to "Cable" then hit "Select"?

jurgyman wrote:
I dont think the extender is running. no macros work, except for device selects. no VPT, etc...

If that still doesn't work, I would recommend
  • perform a remote reset.
  • Download an the reset image from the remote.
  • Save a copy of it.
  • Install the extender
  • Save a copy of it.
  • Install your devices
  • Save a copy of it
  • Upload the image to your remote
  • activate the extender
  • test it.
  • Download a copy of the image and save it

If that doesn't work, zip up the four saved images and upload it to our diagnostic section. Btw, which tool and version of the tool are you using to install the extender, RM or RMIR?
_________________
Remotes; JP1.2: Comcast URC-1067, JP1.3: Insignia NS-RC02U-10A, JP1.4 OARI06G, JP2.1: Cox URC-8820-MOTO (still trying to figure out how to make them self-aware.)
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 4068

PostPosted: Tue Jan 10, 2012 5:13 pm    Post subject: Reply with quote

I just looked at your IR file and there is no extender code in it at all. So it's no wonder you can't activate it. I don't know what you did, but you have to follow the extender instructions to the letter.

If you're out of keymove space, just put some of your additional functions on non-keymove keys, like the PIP keys or other unused keys not marked with a * in RM. Shifted keys and * keys are always keymoves. Also delete any keymoves you don't need. For example, you have keymoves for 9 tv inputs, yet you only have 6 devices, so delete those inputs you never use.
Back to top
View user's profile Send private message
jurgyman



Joined: 24 May 2006
Posts: 40
Location: Madison, WI

PostPosted: Wed Jan 11, 2012 9:20 am    Post subject: Reply with quote

Funny how the evidence always points to the problem!
Thanks for spotting that. Thought I read (maybe IMIR) the extender was hidden so I didnt question it... Thanks and its working OK now.

Little disapointed with the 1054 in having to long press or press double to get my DVR622 to take commands...

JM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 4068

PostPosted: Wed Jan 11, 2012 9:30 am    Post subject: Reply with quote

Glad you got it working. Sounds like low batteries or IR interference to me. I have no such problem with my Dish DVRs.
Back to top
View user's profile Send private message
jurgyman



Joined: 24 May 2006
Posts: 40
Location: Madison, WI

PostPosted: Wed Jan 11, 2012 11:13 pm    Post subject: Reply with quote

Hey it does seem better with new batts. thanks!

What is the best JP1 remote out there and available?
I have the old parallel cable and dont want to upgrade Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 4068

PostPosted: Wed Jan 11, 2012 11:28 pm    Post subject: Reply with quote

The best is the URC-8910 or 9910. But I haven't seen one for sale anywhere in a while. Your best bet is probably a wanted post here in the marketplace forum because all JP1 EEPROM remotes have been discontinued for years.

Even if you have to pay $18-$30 for a new cable, you can get a very good JP1.3 remote to go with it for $8-$20. So the grand total isn't much more than paying out the nose for a rare obsolete model. You'll have no choice if you ever have to get a new computer since parallel ports are also obsolete.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Extenders All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central