JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

HDC 601-DER unitymedia
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Slingbox
View previous topic :: View next topic  
Author Message
noclue



Joined: 01 Mar 2011
Posts: 22

PostPosted: Wed Mar 09, 2011 3:45 am    Post subject: HDC 601-DER unitymedia Reply with quote

Hey guys,

after my scenegate 8500 I got a new cable box here =)
It's called Echostar HDC 601-DER from unitymedia (cable provider in Germany).
First, I used the pre-defined settings for the IR in the Slingbox Setup, but they don't work!
Can someone check the Harmony Database and upload the rmdu?

Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message
jimdunn



Joined: 29 Jun 2004
Posts: 544
Location: NSW, Australia

PostPosted: Wed Mar 09, 2011 4:24 am    Post subject: Re: HDC 601-DER unitymedia Reply with quote

noclue wrote:
Can someone check the Harmony Database and upload the rmdu?

Try this:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=9537
 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
noclue



Joined: 01 Mar 2011
Posts: 22

PostPosted: Wed Mar 09, 2011 4:34 am    Post subject: Reply with quote

u r my personal G O D today Very Happy

Okay, is it possible to import the pre-configured remote skin of slingplayer. Their Skin looked exactly the same like the original rc.

I'll upload the *.bin file later that day in the file section.
Thank you so much again!
Back to top
View user's profile Send private message
jimdunn



Joined: 29 Jun 2004
Posts: 544
Location: NSW, Australia

PostPosted: Wed Mar 09, 2011 5:21 am    Post subject: Reply with quote

noclue wrote:
u r my personal G O D today Very Happy
Okay, is it possible to import the pre-configured remote skin of slingplayer. Their Skin looked exactly the same like the original rc.

I don't know - sorry - I'm not actually a Sling user, so I'm not up to speed on customisations like that.

This sounds like it may be relevant, though: Producing Custom Remote 'Skins'
and maybe this article covering all aspects of producing Custom Remote Controls is worth reading?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3482
Location: UK/USA

PostPosted: Wed Mar 09, 2011 6:27 am    Post subject: Reply with quote

I can probably help, but I need some more information. When I try and install the Echostar HDC 601-DER I don't get EchoStar as a manufacturer.

What settings are you using to install it ?
Back to top
View user's profile Send private message
noclue



Joined: 01 Mar 2011
Posts: 22

PostPosted: Thu Mar 10, 2011 4:33 am    Post subject: Reply with quote

Hey alan, I selected"Cable Box", then "unitymedia" as a manufacturer and HDC 601-DER as devices.
Back to top
View user's profile Send private message
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3482
Location: UK/USA

PostPosted: Thu Mar 10, 2011 6:28 am    Post subject: Reply with quote

Are you talking about on Slingplayer ? I select Cable and there is no sign of a manufacturer called unitymedia.
Back to top
View user's profile Send private message
noclue



Joined: 01 Mar 2011
Posts: 22

PostPosted: Thu Mar 10, 2011 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

I'm talking about the normal sling desktop player.
Back to top
View user's profile Send private message
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3482
Location: UK/USA

PostPosted: Thu Mar 10, 2011 3:09 pm    Post subject: Reply with quote

OK, that manufacturer must not be included on the US database. Unfortunately I cannot access my UK Slingbox at the moment so I cannot test it.

So you need to do some work Smile Go to C:\Users\..you..\AppDate\Roaming\SlingMedia\WebSlingPlayer and delete the WebSlingplayer.txt file (You need to show hidden files)

Now set up the Slingbox so your proper remote skin is being displayed. Now run up watch.slingbox.com and make that display the remote as well.

Now stop. Have a look inside the WebSlingPlayer.txt file and it should include the code somewhere. Do a search for

ir code:

and you should see the code number after it.

Al
Back to top
View user's profile Send private message
noclue



Joined: 01 Mar 2011
Posts: 22

PostPosted: Wed Mar 16, 2011 3:23 am    Post subject: Reply with quote

Hey alan,

here is the code: C1290.

Best,

noclue
Back to top
View user's profile Send private message
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3482
Location: UK/USA

PostPosted: Wed Mar 16, 2011 6:42 am    Post subject: Reply with quote

OK, you seem to be happy with building BIN files ? So just change the setup code from 2011 to 1290 and install that.

Any good ?
Back to top
View user's profile Send private message
noclue



Joined: 01 Mar 2011
Posts: 22

PostPosted: Wed Mar 16, 2011 8:31 am    Post subject: Reply with quote

Hey, still got the same Skin Sad.
Doesn't matter, I already got used to the standarad design.
I'm more worried about my other post in the slingbox section (Scenegate 8500).

Thanks for your help.
Back to top
View user's profile Send private message
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3482
Location: UK/USA

PostPosted: Wed Mar 16, 2011 8:43 am    Post subject: Reply with quote

I get a very nice UnityMedia skin when I do it. Have you checked under the Connect > Remote keys menu option to see if you have the wrong selection ?
Back to top
View user's profile Send private message
noclue



Joined: 01 Mar 2011
Posts: 22

PostPosted: Wed Mar 16, 2011 9:56 am    Post subject: Reply with quote

Hum,

here's what I did:

Changed my *.bin file from C2015 to C1290.
Run System assistant, configured video sources, chose C1290 as my custom generated code. Then apply.
When the player starts, there's still the old skin.
Am I on the worng track Wink?
Back to top
View user's profile Send private message
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3482
Location: UK/USA

PostPosted: Wed Mar 16, 2011 10:17 am    Post subject: Reply with quote

I hope you didn't just changed the name of the BIN file, you cannot do that. You have to rebuild the BIN file using RemoteMaster. Can you do that ?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Slingbox All times are GMT - 5 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central