JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Adcom GTP-500 tuner/preamp

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Code Search (Closed)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
collinsdean



Joined: 18 Apr 2008
Posts: 10
Location: SF Bay Area

PostPosted: Fri Feb 18, 2011 8:48 pm    Post subject: Adcom GTP-500 tuner/preamp Reply with quote

1. Device: Adcom GTP-500
2. Type of device: tuner/preamp
3. Year: 1980s (unknown)
4. JP1/UEI Remote model: Atlas Ocap 5 - 1056B01
5. Do you have a JP1 cable: No
6. Still have the original remote: Yes
7. Checked the file section? Yes
8. Checked Pronto file section? Yes
9. Partially working setup code? No
10. Learning remote question? Did not work
11. Have you tried the JP1 Lookup Tool? Yes - can't make results work
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18470
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Feb 18, 2011 10:23 pm    Post subject: Reply with quote

Did you typo the model number? Do you really mean GTP-500?
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=55
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
3FG
Expert


Joined: 19 May 2009
Posts: 3241

PostPosted: Fri Feb 18, 2011 11:05 pm    Post subject: Reply with quote

Here is the OP's first thread at this site. We received no useful feedback.

But here is a hint: Use setup code Audio 1530 and employ 994 keymove commands to assign the EFCs that are contained in the upgrade Rob linked to.
Back to top
View user's profile Send private message
collinsdean



Joined: 18 Apr 2008
Posts: 10
Location: SF Bay Area

PostPosted: Sun Feb 20, 2011 3:38 pm    Post subject: Adcom JTP-500 Reply with quote

Yes.
My latest used Adcom pre-amp is a JTP-500.
Back to top
View user's profile Send private message
collinsdean



Joined: 18 Apr 2008
Posts: 10
Location: SF Bay Area

PostPosted: Sun Feb 20, 2011 3:40 pm    Post subject: Adcom GTP-500 Reply with quote

Yes. it was a typo it is a GTP-500.
Sorry 'bout that.
Back to top
View user's profile Send private message
collinsdean



Joined: 18 Apr 2008
Posts: 10
Location: SF Bay Area

PostPosted: Sun Feb 20, 2011 10:32 pm    Post subject: Adcom GTP-500 Reply with quote

I looked at Rob's link [a Word file: Adcom_GTP500.txt] and I can find some commands:

"vol up, 005, vol up, 08, - vol up,,,...""
"vol down, 016, vol down, 09, - vol down,,,,..."
"Power, 005, channel up,,,,,..."

but I an unsure how these relate to 994 keymove commands.

Also, it looks like that file is assigning a setup code 2023:
"Setup: 2023, 99 = 15-2117, ..."
I am unsure what that means.
You suggest a setup code Audio 1530.

I am really confused.
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3761

PostPosted: Sun Feb 20, 2011 10:46 pm    Post subject: Reply with quote

You need to install the Remote Master program (RM) to get EFCs from all the upgrade files on this site. Reading it as text won't give you any useful information. The setup code in the file is completely arbitrary and has no relationship to the built-in code you will be using. Follow the wiki link at the top of the page to learn how to setup and use RM.
Back to top
View user's profile Send private message
collinsdean



Joined: 18 Apr 2008
Posts: 10
Location: SF Bay Area

PostPosted: Sun Feb 20, 2011 11:42 pm    Post subject: Adcom GTP500 Reply with quote

Please remember, I am a raw beginner. I got compleetly lost in downloading the RM program which led to downloading the JAVA SE dev. kit, which of course hung up about 1/3rd thru the download - on a different computer.

All I want is a few setup commands in 994 keymove:
Power
Vol +
Vol -
Mute
tuner
tape 2/video
AM/FM

There must be an easier way. I am now thoroughly lost and discouraged.
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3761

PostPosted: Sun Feb 20, 2011 11:46 pm    Post subject: Reply with quote

Here are all the EFCs from that file:

Code:
1   00240
2   00080
3   00144
4   00017
5   00006
6   00030
7   00238
8   00034
vol up   00242
vol down   00082
Power   00015
Source   00142
FM/AM   00078
Tune Up   00146
Tune Down   00019
Back to top
View user's profile Send private message
collinsdean



Joined: 18 Apr 2008
Posts: 10
Location: SF Bay Area

PostPosted: Mon Feb 21, 2011 12:20 am    Post subject: Reply with quote

Thanks.
Those are to work with the setup code: Audio 1530; correct?
I'll try them and let you know how it works.
Dean
Back to top
View user's profile Send private message
collinsdean



Joined: 18 Apr 2008
Posts: 10
Location: SF Bay Area

PostPosted: Mon Feb 21, 2011 5:59 pm    Post subject: Adcom GTP500 tuner/preamp Reply with quote

Hooray!
It worked.
Now if that GTP500 remote only had a "mute" button.
I guess I'll just use the "Source" assigned button. Since I only use two inputs (Tuner & Tape2/Video), just hitting the "Source" toggle will toggle it to an open input jack. i.e. mute.
Close enough for retirement work.
Thanks a bunch guys.
Dean Collins
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Code Search (Closed) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central