JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Plex Player Remote
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Protocol Decodes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18511
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

I doubt that those small timing differences would cause a device to not respond, but none the less, I will try tweaking them a little this evening to see if I can get them closer.

How confident are we that (a) the learns originally posted are really for this device and (b) that the user is testing it properly?
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3383
Location: UK/USA

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

Difficult to know if he is testing properly, but here are a few Commands from the learn the user did at remotes.slingbox.com. Do they match the values in the ICT file I sent (Harmony learn) ?

Right "29101800D183242544454444445555444455555544545541308230"
3 "0B101800D183242544454444445555445545555444545541308230"
6 "0E101800D183242544454444445555454455555555445541308230"
5 "0D101900D1040112FEED0112FEED011FBBA5117304710A3032323230"
8 "10101800D183242544454444445555444455555455445541308230"
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6954
Location: Florida

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

This is a much better learn than the Harmony. It shows the repeat frames, which we didn't have before and still clearly shows that Rob needs to adjust the timings slightly.


_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18511
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 4:27 pm    Post subject: Reply with quote

Yup, those signals are the same, though it does show that his "5" button doesn't work, as he just learned the repeating portion.

This signal is exactly the same as NEC1, apart from how the actual data is formatted.

+8800 -4400 01110111 11100001 1110 0000 0110 1001 +550 -40700 +8800 -2200 +550 -96800 right
+8800 -4400 01110111 11100001 1001 0000 1110 1001 +550 -40700 +8800 -2200 +550 -96800 three
+8800 -4400 01110111 11100001 0110 0000 0001 1001 +550 -40700 +8800 -2200 +550 -96800 six
+8800 -4400 01110111 11100001 1110 0000 1001 1001 +550 -40700 +8800 -2200 +550 -96800 eight

Here are the learns in IR file format:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=9086
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18511
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

I have tweaked the times and now they match exactly on my end. Here's the file:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=9076

And to save you time, if you just want to replace the protocol, here that is:

Upgrade protocol 0 = 01 FF (S3C8+) PB v4.02
43 8A 41 8B 12 C7 4D 08 00 01 15 03 43 01 15 01
09 D2 F0 11 9B 08 AC 08 07 18 C0 F0 C1 56 C0 F0
56 C1 F0 44 C0 05 44 C1 06 8D 01 46
End
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3383
Location: UK/USA

PostPosted: Tue Nov 02, 2010 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry, user reports no luck
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18511
Location: Chicago, IL

PostPosted: Tue Nov 02, 2010 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

Then the user is doing something wrong, because the signals now match the originals 100%.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3383
Location: UK/USA

PostPosted: Wed Nov 03, 2010 3:28 am    Post subject: Reply with quote

Well not sure what I can about that other than pass the message on.
Back to top
View user's profile Send private message
ddp_JP1



Joined: 25 Feb 2012
Posts: 18

PostPosted: Sat Oct 17, 2015 9:30 pm    Post subject: Reply with quote

I realize that this is quite an old thread but I thought that it was the right place to post. Some time ago, Rob very generously created a Plex upgrade with a custom protocol. That upgrade didn't have all the Plex buttons. I used that upgrade and added all the Plex buttons that I could. I couldn't get buttons with remote id 160 to work. I don't think the protocol supports it.

I've uploaded the upgrade I made to http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=13619. I would appreciate it if someone could tell me if there is a way to add the buttons with remote id 160 to it.

This upgrade is also relevant to the "Apple TV in XBMC mode for 6131 help" thread ( http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=10691 ). Except for the lack of the remote id 160 buttons, I think that the upgrade does everything that was being attempted there. Currently, the unofficial Openelec build for Appletv by Chewitt enables the Plex multi-remote mode by default. (Openelec is basically the same thing as XBMC and Kodi.) The other thread notes that multi-remote mode was not supported by the Crystalbuntu XBMC version for AppleTV.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
3FG
Expert


Joined: 19 May 2009
Posts: 3241

PostPosted: Sun Oct 18, 2015 1:29 am    Post subject: Reply with quote

I believe that Vicky's upgrade should work. I loaded it into a 1056B01 and verified that the executor in her upgrade does shoot remoteID 160. Then, realizing that the activity needed to adapt her upgrade to use your function names might be a little tricky, I went ahead and made an upgrade which I hope will work.

To make it, I opened your upgrade, highlighted the entire column of function names and copied that into a separate instance of RM which had Vicky's upgrade loaded. Then copied the column of Hex values into Notepad++, and reversed the two nibbles in each Hex value (easy because the Notepad++ allows us to copy/paste in column mode). I then copied the entire column from Notepad++ to the Hex column in Vicky's upgrade, and also deleted her notes column. It does shoot F5--F8 correctly. I forgot to copy in your notes, but you can do that column copy into the new upgrade yourself.
Back to top
View user's profile Send private message
ddp_JP1



Joined: 25 Feb 2012
Posts: 18

PostPosted: Sun Oct 18, 2015 6:52 am    Post subject: Reply with quote

Thanks! I will give this a try tonight when I have a chance and report back. I had tried Vicky's upgrade before and didn't get it to work. Maybe I was using the wrong version or not loading it correctly. Does it use a different executor than Rob's? I thought that they were the same. Thanks.

By the way, the numbers that I have in parenthesis are the internal button numbers used by a program called Atvclient. See https://github.com/Evinyatar/atvclient/blob/master/src/atvclient.cpp Kodi/XBMC/Openelec then maps these button numbers to functions. See https://github.com/xbmc/xbmc/blob/master/system/keymaps/joystick.Harmony.xml
Back to top
View user's profile Send private message
3FG
Expert


Joined: 19 May 2009
Posts: 3241

PostPosted: Sun Oct 18, 2015 10:52 am    Post subject: Reply with quote

Neither Vicky nor Rob initially realized that remoteID 160 was required (see http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?p=84478#84478 and the following few posts), but Vicky then improved her executor to be able to shoot 160.

I did verify that the upgrade I uploaded sends the same signals as yours and additionally sends remoteID 160.

BTW, both links to github generated a 404 error. Please edit your post to remove the trailing period to both links. And while you're at it, please edit your earlier post that has a malformed link in the last paragraph. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18511
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sun Oct 18, 2015 11:18 am    Post subject: Reply with quote

3FG wrote:
BTW, both links to github generated a 404 error. Please edit your post to remove the trailing period to both links. And while you're at it, please edit your earlier post that has a malformed link in the last paragraph. Very Happy

I fixed that.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18511
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sun Oct 18, 2015 11:26 am    Post subject: Reply with quote

Dave, once ddp confirms that everything works, can you clean up the files for the Plex. Move good files from the Diagnosis area over to the main section, and if necessary, delete my old upgrade if the newer ones are better.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ddp_JP1



Joined: 25 Feb 2012
Posts: 18

PostPosted: Sun Oct 18, 2015 2:56 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for fixing my bad links. I went ahead and tried the upgrade that 3FG created. Unfortunately, the buttons with remote id of 160 didn't work. These are the F5-F8 buttons and also Replay and Skip. All the other buttons I tried worked. (I didn't check F1, F2, and F3 because I didn't assign them.)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Protocol Decodes All times are GMT - 5 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central