JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Philips 5500 Satellite reciever

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Code Search (Closed)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jr_G-man



Joined: 21 Jan 2004
Posts: 13

PostPosted: Mon Jan 26, 2004 12:33 am    Post subject: Philips 5500 Satellite reciever Reply with quote

I have a Philips 5500 satellite receiver. It works if I use the code 1076, but the channel up and down keys don't appear to be mapped.

I found a new code for it at the Yahoo site: http://groups.yahoo.com/group/jp1/files/3.%20Device%20Codes/Satellite/Philips-5500-SAT-1077.txt, but I appear to get the same results with it.

I guess the first questions is: does anybody know what the difference is between the built-in code and this new one?

Second, as I said, I have to 'learn' the channel up and down keys...but, I get very sporadic results with that. Sometimes, the channel won't change, sometimes it will change too many at a time. Sometimes I can only go up, or only go down. Does anybody have any tips on 'learning' that might give me more reliable results?

I also need to map the 'source' button, so would I be better off doing all of this via 'learning' or via KM?

If the answer is KM, does anybody have a 'how-to' guide for KM?

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
jon_armstrong
Expert


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 1238
Location: R.I.P. 3/25/2005

PostPosted: Mon Jan 26, 2004 11:00 am    Post subject: Re: Philips 5500 Satellite receiver Reply with quote

jr_G-man wrote:
I have a Philips 5500 satellite receiver ... , I have to 'learn' the channel up and down keys...but, I get very sporadic results with that. Sometimes, the channel won't change, sometimes it will change too many at a time. Sometimes I can only go up, or only go down. Does anybody have any tips on 'learning' that might give me more reliable results?


That setup code uses the RC6 protocol that has a toggle bit. My guess is some of the problems you are encountering trying to use a learned command for Ch+/- comes from that issue. A protocol with a toggle bit requires one bit to alternate between successive button presses of the SAME key.

The good news is that IR should recognize that command and tell you the EFC.

Quote:
I also need to map the 'source' button, so would I be better off doing all of this via 'learning' or via KM?


If we are talking about the same thing then you can re-map the Ch+/- keys using the key move tab in IR and assign the EFC that you will have obtained from the learned commands. Once you do that key move, make sure to delete the learned command in IR.

If the command is key moved rather than learned then the remote will do the toggle bit correctly. If you don't delete a learned command then if a learned command and a key moved command are both assigned to Ch+ then the learned command will take precedence.
_________________
-Jon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
jr_G-man



Joined: 21 Jan 2004
Posts: 13

PostPosted: Mon Jan 26, 2004 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

That worked perfectly. Thanks a bunch, man.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Code Search (Closed) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central