JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

VPT not working on two devices

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
klaberte



Joined: 24 Dec 2003
Posts: 18

PostPosted: Sat Aug 07, 2010 1:55 pm    Post subject: VPT not working on two devices Reply with quote

Hello all you helpful jp1 people.

VPT doesn't work for only two devices, CD and VCR. It is weird because it works for DVD (which is assigned to the same device code)

Here's the ir file:

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=8753

Many thanks!

klaberte
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18539
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Aug 07, 2010 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

That's an easy one, VPT only works when the setup code programmed to a device button has the same type as the device button. For example, if you had programmed a VCR code to the VCR button, VPT would work, but as you've programmed a CBL code to it, it doesn't work.

We actually use this feature as a way to turn VPT off on older remotes that don't have individual VPT controls.

So, what you need to do is re-create your CBL/2000 upgrade as VCR/2000 and then create a new upgrade that replicates DVD/0571 to program to the CD button.

Or...

Use keymoves to fix the VPT.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
klaberte



Joined: 24 Dec 2003
Posts: 18

PostPosted: Sat Aug 07, 2010 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

Are you saying you can just go into remote master and arbitrarily change the device type (to match the intended device button), leaving all other things unchanged?

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Capn Trips
Expert


Joined: 03 Oct 2003
Posts: 3953

PostPosted: Sat Aug 07, 2010 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

klaberte wrote:
Are you saying you can just go into remote master and arbitrarily change the device type (to match the intended device button), leaving all other things unchanged?

Thanks!
yes
_________________
Beginners - Read this thread first
READ BEFORE POSTING or your post will be DELETED!


Remotes:Atlas OCAP URC 1056, Harmony One, OFA XSight Touch, AR XSight Touch
TVs: Panasonic TH-50PE700U; LG 65" Smart LED TV; RCVR: Pioneer VSX-D2016S;Onkyo TX-SR875
DVD/VCR: LG Blu-Ray player, Pioneer DV-400VK (multi-region DVD), Sony BDP-S350 (Blu-ray), Toshiba HD-A1 (HD-DVD), Panasonic AG-W1 (Multi-system VCR);
Laserdisc/CD changer: Pioneer CLD-704.
Streaming: Intel NUC PC
(But I still have to get up for my beer)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
klaberte



Joined: 24 Dec 2003
Posts: 18

PostPosted: Sat Aug 07, 2010 6:45 pm    Post subject: Reply with quote

Bingo! Back to VPT bliss. Thanks Robman!
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18539
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Aug 07, 2010 11:27 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, RM doesn't care what your device really is, so it won't mind if you create a CBL code for your DVD player, etc.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
andyross



Joined: 13 Jun 2004
Posts: 218
Location: Schaumburg, IL

PostPosted: Sat Aug 14, 2010 7:50 am    Post subject: Reply with quote

But, doesn't the device mode sometimes affect what keys are considered native and what are keymoves?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6966
Location: Florida

PostPosted: Sat Aug 14, 2010 8:14 am    Post subject: Reply with quote

andyross wrote:
But, doesn't the device mode sometimes affect what keys are considered native and what are keymoves?

Yes the setup type is used to find the keymap. The keymap determines which keys are native, and what order RM needs to assemble them for the upgrade.

The setup type also effects various forms of punch through, and can effect the way the Record button works (one press or two).

And the setup type is used to find the correct setup code. There may be many 0000 codes in your remote, the setup type combined with the setup code is used to find the correct setup code.

The important thing here is that the setup type has no effect on what kind of equipment can receive the signal. The setup type is for internal use only.

When I was first starting out, I thought device type had some effect on what kind of equipment could see the signal Laughing Just one of the many misconceptions that I had about what was going on.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MrMoody



Joined: 27 Jan 2010
Posts: 111
Location: NC,USA

PostPosted: Mon Feb 13, 2012 10:31 am    Post subject: Reply with quote

Thanks guys, I just had this issue and searching found this thread and solved the problem.

Perhaps IR should check for this condition and warn you and/or lock out VPT for that device.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18539
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon Feb 13, 2012 1:08 pm    Post subject: Reply with quote

MrMoody wrote:
Thanks guys, I just had this issue and searching found this thread and solved the problem.

Perhaps IR should check for this condition and warn you and/or lock out VPT for that device.

Just out of curiosity, what remote are you using?
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MrMoody



Joined: 27 Jan 2010
Posts: 111
Location: NC,USA

PostPosted: Mon Feb 13, 2012 2:10 pm    Post subject: Reply with quote

OFA 10820N, using DVD type on CD or CBL buttons wouldn't work.

I also have 8820s (non Ns) but didn't try it on those.
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3785

PostPosted: Mon Feb 13, 2012 2:18 pm    Post subject: Reply with quote

MrMoody wrote:
OFA 10820N, using DVD type on CD or CBL buttons wouldn't work.

I also have 8820s (non Ns) but didn't try it on those.
It will if you change the device type on them. The procedure is in the manual. If you use a JP1 cable, it's not an issue.
Back to top
View user's profile Send private message
MrMoody



Joined: 27 Jan 2010
Posts: 111
Location: NC,USA

PostPosted: Mon Feb 13, 2012 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

mdavej wrote:
It will if you change the device type on them. The procedure is in the manual. If you use a JP1 cable, it's not an issue.

Changing type manually might work, I didn't try it. JP1 using IR803 did not work, it created the issue causing me to look here for the solution.

Edit: I should make clear, the upgrade worked, VPT for that device would not.
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3785

PostPosted: Mon Feb 13, 2012 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

OK, so the upgrade works, but not VPT. Scratch what I said then. Post your file so we can see what's going on.
Back to top
View user's profile Send private message
MrMoody



Joined: 27 Jan 2010
Posts: 111
Location: NC,USA

PostPosted: Mon Feb 13, 2012 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

Problem already solved: change the upgrade to type CD as described in the old posts up the thread. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Beginners All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central