JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Discrete Component2 for Panasonic 47WX49 (or 51)

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Discrete Codes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
GenesisST



Joined: 14 Jan 2004
Posts: 3
Location: Ottawa, Ontario, Canada

PostPosted: Wed Jan 14, 2004 1:18 pm    Post subject: Discrete Component2 for Panasonic 47WX49 (or 51) Reply with quote

Hello,

I have tried creating a device to use EFC 008 of protocol 128.4 to change to component 2, but it does not seem to work.

Can somebody confirm that this model ignores 128.4 commands?
(I am not sure if it is the 49 or 51 that I have).

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
jon_armstrong
Expert


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 1238
Location: R.I.P. 3/25/2005

PostPosted: Wed Jan 14, 2004 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

IIUC, either it uses TV_0250 (Panasonic:128.0) EFC 180 for component 1 OR EFC 004 Component 1 and EFC 008 Component 2 with a device upgrade for Panasonic:128.4

Does component 1 work? If so what command on what setup code. If it is TV_0250 (Panasonic:128.0) EFC 180 I don't think there is a component 2 discrete, so use a macro component 1 |Video toggle.
_________________
-Jon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
GenesisST



Joined: 14 Jan 2004
Posts: 3
Location: Ottawa, Ontario, Canada

PostPosted: Wed Jan 14, 2004 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, EFC 180 from device 128.0 works.

I currently use that EFC plus the input cycle for component2.
But I would prefer to have a discrete input.

Component 1 with 128.4 EFC 004 does not work.

I am wondering if the TV just does not care... Smile

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Chuck_IV



Joined: 14 Dec 2003
Posts: 54
Location: Connecticut

PostPosted: Wed Jan 14, 2004 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

I used this on from the TV section 53WX52 for my CT-34WX53. The file has codes for Component 1 and 2. The 2 codes that don't work for me are the ones for "Just" and "4:3".

Last edited by Chuck_IV on Thu Jan 15, 2004 3:02 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
jon_armstrong
Expert


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 1238
Location: R.I.P. 3/25/2005

PostPosted: Wed Jan 14, 2004 4:49 pm    Post subject: Reply with quote

GenesisST wrote:

I am wondering if the TV just does not care... Smile


Actually, I'm sure your TV is quite passionate about it, but alas, the engineers didn't program it to be responsive to such an important stimuli.

BTW, I think the new Panasonic LED displays have no discrete inputs at all.

Also, if you use an extender the macro execution time is so fast you won't notice the difference.
_________________
-Jon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
GenesisST



Joined: 14 Jan 2004
Posts: 3
Location: Ottawa, Ontario, Canada

PostPosted: Thu Jan 15, 2004 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

I really do think the TV ignores the command. I have used a "1250" update and the only one I was able to use was "Aspect - Full". None of the others.

Thank you very much for your help. With the extenders it is very fast and seemless. It is onlky if I press on the same button that it switches to comp1 then cycles again.

Picky picky picky...

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
ankur



Joined: 18 Jan 2004
Posts: 14

PostPosted: Mon Jan 19, 2004 5:24 pm    Post subject: Reply with quote

Glad I found this thread.

I have Panny 51hx41 TV. I believe my tv is the widescreen version of the 47wx49. I am pretty sure that the remotes are exactly the same as well.

Have you created an import file for this model or do you simply have all the codes? If you have a file, could you please post it in the JP1 files section (or send it to me)? But if you have codes, could you please post them here so I can use them as well?

Thanks a bunch.
Back to top
View user's profile Send private message
ankur



Joined: 18 Jan 2004
Posts: 14

PostPosted: Thu Jan 29, 2004 12:12 am    Post subject: Reply with quote

Hey can you guys please tell me where this TV_0250 file for KM is available? I would like to download it and use the power on/off and the component 1/2/etc. codes for macros.

I am a total newbie here and so if you just give me the codes for these functions then I wouldn't know what to do with it. That is why I hope there is a KM file that I could simply use and upload to my remote.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
jon_armstrong
Expert


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 1238
Location: R.I.P. 3/25/2005

PostPosted: Thu Jan 29, 2004 12:39 am    Post subject: Reply with quote

In the Yahoo files there is a device and protocol upgrade that will do the component 1 and 2 inputs for SOME Panasonic TV's. It also has avery complete list of commands:

http://groups.yahoo.com/group/jp1/files/3.%20Device%20Codes/TV/Panasonic-53WX52-RPTV.txt
_________________
-Jon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ankur



Joined: 18 Jan 2004
Posts: 14

PostPosted: Thu Jan 29, 2004 11:49 pm    Post subject: Reply with quote

Oh man how wonderful. I wasn't sure if the 53wx52 codes would work for my tv.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
jon_armstrong
Expert


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 1238
Location: R.I.P. 3/25/2005

PostPosted: Fri Jan 30, 2004 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

We seldom know whether a device upgrade will work exactly for a particular model (unless we have the same exact model). What we do know is that Panasoinc is pretty consistent in the commands that it uses. Not all models respond to every command, but if it does it is usually the same ones.

Power On and Off
AV Inputs 1 through 4
and all the basic commands are always the same.

Component 1 and 2 can vary a little, but it is either AV Input 4 or the commands in the upgrade file.
_________________
-Jon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Discrete Codes All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central