JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

pioneer-interesting

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Code Search (Closed)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jp1use5yr



Joined: 17 Feb 2009
Posts: 3

PostPosted: Tue Feb 17, 2009 6:29 pm    Post subject: pioneer-interesting Reply with quote

Been using JP1 remotes about 5 years without any major issues.
Need help making device upgade for this .ir file.
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=6272
Understand pioneer can be tricky on some things.
Tried several files in file section to use pioneer pdp5080hd
(Amazing KURO HD Plasma - see black levels, etc)
and POWER, DOT, SCRN SIZE, SLEEP don't work.
Here I learned from my original remote and they work fine.
Please provide rmdu or similar/ comments welcome.
Back to top
View user's profile Send private message
Capn Trips
Expert


Joined: 03 Oct 2003
Posts: 3959

PostPosted: Tue Feb 17, 2009 8:37 pm    Post subject: Reply with quote

I haven't delved into it too deeply, but your RM file would be more helpful in identifying any errors you may have made in converting your learns into an upgrade. Secondly, if that 0000 upgrade is intended for your KURO, why does it use Manual Settings protocol? The regular Pioneer protocols are more than adequate. Probably will need the Pioneer 4Dev to combine all of your functions, which is a protocol upgrade, but again, without the RM file, it's too hard to reverse-engineer.
_________________
Beginners - Read this thread first
READ BEFORE POSTING or your post will be DELETED!


Remotes:Atlas OCAP URC 1056, Harmony One, OFA XSight Touch, AR XSight Touch
TVs: Panasonic TH-50PE700U; LG 65" Smart LED TV; RCVR: Pioneer VSX-D2016S;Onkyo TX-SR875
DVD/VCR: LG Blu-Ray player, Pioneer DV-400VK (multi-region DVD), Sony BDP-S350 (Blu-ray), Toshiba HD-A1 (HD-DVD), Panasonic AG-W1 (Multi-system VCR);
Laserdisc/CD changer: Pioneer CLD-704.
Streaming: Intel NUC PC
(But I still have to get up for my beer)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 4056

PostPosted: Tue Feb 17, 2009 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

Try THIS one. Don't forget to pick your remote in RM, remap the buttons as necessary, and paste in the protocol (Pioneer Mix, not Manual Settings). All the functions you learned are already in this file.
Back to top
View user's profile Send private message
jp1use5yr



Joined: 17 Feb 2009
Posts: 3

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 10:48 am    Post subject: RE: Reply with quote

Thanks for the quick comments.
Bummer. Yes, the first thing I tried was pio-tv-pdp5080hd.zip.
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=5416
and that is the .rmdu file that works best and I am using....
Also tried Pioneer LX-5080D ADX1551-V1.1.rmdu....

POWER, DOT, SCRN SIZE, SLEEP don't work on ANY of them.

Mostly, can anyone get DOT to work??

Or can anyone make a device upgade for the .ir file:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=6272

Comments/suggestions?

I have noticed others are also having trouble with PIONEER TV POWER, etc.
Back to top
View user's profile Send private message
Capn Trips
Expert


Joined: 03 Oct 2003
Posts: 3959

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

As far as I can see, your RM is correct relative to your learned signals (TV:2 => dot correct?), and your uploaded DEVICE upgrade in IR (assigned to the CBL device, correct?) is also correct. I question your PROTOCOL upgrade. When I take your RM file (for a URC1055 Atlas) and change it to the RS-2116, I get a different PROTOCOL upgrade than what you have. Install the upgrades that RM gives you. (01 7F)

I have no idea what that DVD upgrade is that also uses the 00 5E protocol upgrade, so for now, you're on your own there.
_________________
Beginners - Read this thread first
READ BEFORE POSTING or your post will be DELETED!


Remotes:Atlas OCAP URC 1056, Harmony One, OFA XSight Touch, AR XSight Touch
TVs: Panasonic TH-50PE700U; LG 65" Smart LED TV; RCVR: Pioneer VSX-D2016S;Onkyo TX-SR875
DVD/VCR: LG Blu-Ray player, Pioneer DV-400VK (multi-region DVD), Sony BDP-S350 (Blu-ray), Toshiba HD-A1 (HD-DVD), Panasonic AG-W1 (Multi-system VCR);
Laserdisc/CD changer: Pioneer CLD-704.
Streaming: Intel NUC PC
(But I still have to get up for my beer)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 7055
Location: Florida

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 2:24 pm    Post subject: Reply with quote

Is this device upgrade working at all?

First of all, where did you get the protocol upgrade? I looked at all the protocol 2117 upgrades that use 6 fixed bytes of data(your device upgrade uses 6 bytes), and couldn't find one that matches your protocol code.

Lets start with the upgrade you did open. The Atlas and the 2117 have differnt 7e codes built in. The Atlas uses 007e:3 and the 2117 uses 007e:2 so when you changed to the atlas to the 2117, RM changed your pid and asked you to add a different protocol.

I'd start over, making sure to erase that new protocol upgrade that you added.

A protocol and a device upgrade must be tailored to your remote. As a general rule, you can't use a device upgrade, nor a protocol upgrade for a different remote.

In addition, the device upgrade is designed for a specific version of a protocol.

So start over, open the suggested upgrade, change to your remote, add your functions, and then copy the device upgrade and its matching protocol upgrade into your ir file.

In addition, adding a different 7e protocol to your remote will cause all your built in Panasonic devices to misbehave.

Good Luck
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
underquark
Expert


Joined: 20 Jun 2005
Posts: 872
Location: UK

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

vickyg2003 wrote:
In addition, adding a different 7e protocol to your remote will cause all your built in Panasonic devices to misbehave.

D'you mean Pioneer devices?
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 7055
Location: Florida

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
D'you mean Pioneer devices?


Embarassed Rolling Eyes Yes I meant Pioneer. Where ever I said Panasonic, I meant Pioneer. When I was scrolling through looking for a 6-fixed-byte upgrade, I wandered into the Panosonics. There is no 6-fixed-byte Pioneer for the target remote.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 7055
Location: Florida

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 4:56 pm    Post subject: Reply with quote

I went back and looked. I'd suggest jp1user should open two instances of RemoteMaster and start a new upgrade for a Panosonic Mix, and then copy the OBC's and devices from the first upgrade, because this just isn't translating nicely.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jp1use5yr



Joined: 17 Feb 2009
Posts: 3

PostPosted: Tue Feb 24, 2009 6:07 pm    Post subject: RE: Reply with quote

Thanks for the input. Now have some more stuff to try.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Code Search (Closed) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central