JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Insignia NS-RMT415 version 2
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - New Remotes & RDFs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jeajea



Joined: 24 Feb 2010
Posts: 260
Location: USA

PostPosted: Thu Jan 02, 2020 10:48 pm    Post subject: Insignia NS-RMT415 version 2 Reply with quote

I purchased an Insignia NS-RMT415 on Ebay.
It looks like the one sold by Best Buy.

However, the signature blink back is 36601.
The label indicates (battery compartment)
URC67100BC1-002-R
Rmir download fails Sad
No RDF matches signature starting 3660
Raw download works
I tried copying the 358403 NS-RMT415 RDF and saving it as 36601 but
apparently should be six digits/and or the signature is also needed
inside the file.

Rmaster.err file

Code:
RemoteMaster v2.09 build 8
Incorporates IrpTransmogrifier v1.2.2
Legacy merge set = true
System Properties:
   java.version = 1.8.0_231
   java.vendor = Oracle Corporation
   os.name = Windows 10
   os.arch = x86
   java.home = C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_231
   java.class.path = D:\RM209\RemoteMaster.jar

Loading protocols from 'D:\RM209\protocols.ini'
Option to include Slingbox protocols is Off

libraryFolder=D:\RM209\Windows-x86
LibraryLoader: Attempting to load 'jp12serial' from 'D:\RM209\Windows-x86\jp12serial.dll'...
LibraryLoader: Loaded 'jp12serial' successfully from 'D:\RM209\Windows-x86\jp12serial.dll'
    JP12Serial version 0.24
LibraryLoader: Attempting to load 'hidapi' from 'D:\RM209\Windows-x86\hidapi.dll'...
LibraryLoader: Loaded 'hidapi' successfully from 'D:\RM209\Windows-x86\hidapi.dll'
    CommHID version 1.0
Loading internal library JP2BT
    JP2BT version 1.1
LibraryLoader: Attempting to load 'jp1usb' from 'D:\RM209\Windows-x86\jp1usb.dll'...
LibraryLoader: Loaded 'jp1usb' successfully from 'D:\RM209\Windows-x86\jp1usb.dll'
    JP1USB version 0.04
Loading internal library JPS
    JPS version 0.1
LibraryLoader: Attempting to load 'jp1parallel' from 'D:\RM209\Windows-x86\jp1parallel.dll'...
LibraryLoader: Loaded 'jp1parallel' successfully from 'D:\RM209\Windows-x86\jp1parallel.dll'
    JP1Parallel version 0.12
    JP1Parallel InpOutDriver is not open
    *** To use the parallel port interface, RMIR must be run once as adminstrator.
    This enables it to install the InpOut driver, a once-only task needed for
    the interface to access the port.
Using DecodeIR to decode Learned Signals
DecodeIR: Looking in 'D:\RM209'.
LibraryLoader: Attempting to load 'DecodeIR' from 'D:\RM209\Windows-x86\DecodeIR.dll'...
LibraryLoader: Loaded 'DecodeIR' successfully from 'D:\RM209\Windows-x86\DecodeIR.dll'
Using IrpTransmogrifier as decoder of learned signals
Starting normal download
Interface Name = NULL
Port Name = NULL
Testing interface: JP1.X Serial
Port Name = COM4
Opened on Port COM4
Opened interface type 1
Interface opened successfully
Base address = $EC00
Searching for RDF
Final signature sought = 3660
No matching RDF found
RemoteMaster.windowClosing() entered



has button APPS instead of wide
_________________
Jim Anderson


Last edited by jeajea on Mon Jan 06, 2020 9:29 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19506
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Jan 02, 2020 11:57 pm    Post subject: Reply with quote

Hey Jim, I will help you with this. First things first, save the raw download and post it here in the Diagnosis Area. Then, see if the remote supports macros. If it does, start creating macros that include all of the buttons. I would suggest using the 4 color buttons to hold the macros. Once you captured all the buttons in macros, post those RMIR raw download files too.

I will PM you for some additional tasks.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jeajea



Joined: 24 Feb 2010
Posts: 260
Location: USA

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 10:18 am    Post subject: Links to raw and jp2 dumps Reply with quote

Link to raw dump

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=25790

I thought I was buying a remote not yet another DIY project.
Smile Sad
_________________
Jim Anderson
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19506
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

Here's a starter RDF, but I'll need that macro exercise completed in order to get the button codes in there.

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=25792
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jeajea



Joined: 24 Feb 2010
Posts: 260
Location: USA

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 1:56 pm    Post subject: Link to raw dump with macros on red, green, yellow, blue. Reply with quote

Link to raw dump with macros on red, green, yellow, blue.

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=25793

Yellow is supposed to be the numbers but doesnít appear to send anything.

I donít know how to add phantom and dev buttons to a macro.
_________________
Jim Anderson
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19506
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, I'll take a look.

I don't need you to do Phantoms, because Phantoms aren't "real", they're just gaps in the button codes that you find. There's nothing special about device buttons though, so you add them in the same way you would any other buttons.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19506
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

I forgot to mention, I need you to list what each button in the macros are.

In case it helps, here's a list of the buttons in the approximate order they appear on the remote:

Power
Setup
TV
DVD
STB
STREAM
Menu
Info
Guide
Exit
Up
Down
Left
Right
OK
Red
Green
Yellow
Blue
Stop
List
Rec
Rew
Play
FFwd
Replay
Pause
Skip
Vol+
Vol-
Last
Mute
Ch+
Ch-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Dash
0
Enter
VOD
Home
PageUp
Live
Input
Opt
PageDown
Wide
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jeajea



Joined: 24 Feb 2010
Posts: 260
Location: USA

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 4:42 pm    Post subject: Link to NEW raw dump with macros on red, green, yellow, blue Reply with quote

Link to NEW raw dump with macros on red, green, yellow, blue.

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=25794

Code:
red:
Power
TV
DVD
STB
STREAM
Menu
Info
Guide
Exit

green:
UP
LEFT
OK
RIGHT
DOWN
STOP
LIST
RECORD
REW
PLAY
FFW
PREV
PAUSE
NEXT

YELLOW:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
-
0
ENTER

BLUE:
VOL+
LAST
CH+
VOL-
MUTE
CH-
VDO
HOME
PAGEUP
LIVE
INPUT
OPT
PAGEDOWN
APPS

_________________
Jim Anderson
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19506
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

That's great. The only button you didn't capture was the SETUP button, but I was able to guess at that. This version of the RMT415 appears to only have 1 phantom device mode and it's an audio mode. I have included it in the RDF, so please test whether it really works. Otherwise, I think this RDF is complete, so play with it and see if you find any problems.

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=25792
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jeajea



Joined: 24 Feb 2010
Posts: 260
Location: USA

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 6:43 pm    Post subject: Download aborting due to incomplete read Reply with quote

I am getting

Download aborting due to incomplete read

Also how many devices does this remote support (4, 5, 8 or ?)
The rdf for the other version appears to show eight.

I donít think you can put setup in a macro using 995.

Code:
RemoteMaster v2.09 build 8
Incorporates IrpTransmogrifier v1.2.2
Legacy merge set = true
System Properties:
   java.version = 1.8.0_231
   java.vendor = Oracle Corporation
   os.name = Windows 10
   os.arch = x86
   java.home = C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_231
   java.class.path = D:\RM209\RemoteMaster.jar

Loading protocols from 'D:\RM209\protocols.ini'
Option to include Slingbox protocols is Off

libraryFolder=D:\RM209\Windows-x86
LibraryLoader: Attempting to load 'jp12serial' from 'D:\RM209\Windows-x86\jp12serial.dll'...
LibraryLoader: Loaded 'jp12serial' successfully from 'D:\RM209\Windows-x86\jp12serial.dll'
    JP12Serial version 0.24
LibraryLoader: Attempting to load 'hidapi' from 'D:\RM209\Windows-x86\hidapi.dll'...
LibraryLoader: Loaded 'hidapi' successfully from 'D:\RM209\Windows-x86\hidapi.dll'
    CommHID version 1.0
Loading internal library JP2BT
    JP2BT version 1.1
LibraryLoader: Attempting to load 'jp1usb' from 'D:\RM209\Windows-x86\jp1usb.dll'...
LibraryLoader: Loaded 'jp1usb' successfully from 'D:\RM209\Windows-x86\jp1usb.dll'
    JP1USB version 0.04
Loading internal library JPS
    JPS version 0.1
LibraryLoader: Attempting to load 'jp1parallel' from 'D:\RM209\Windows-x86\jp1parallel.dll'...
LibraryLoader: Loaded 'jp1parallel' successfully from 'D:\RM209\Windows-x86\jp1parallel.dll'
    JP1Parallel version 0.12
    JP1Parallel InpOutDriver is not open
    *** To use the parallel port interface, RMIR must be run once as adminstrator.
    This enables it to install the InpOut driver, a once-only task needed for
    the interface to access the port.
Using DecodeIR to decode Learned Signals
DecodeIR: Looking in 'D:\RM209'.
LibraryLoader: Attempting to load 'DecodeIR' from 'D:\RM209\Windows-x86\DecodeIR.dll'...
LibraryLoader: Loaded 'DecodeIR' successfully from 'D:\RM209\Windows-x86\DecodeIR.dll'
Using IrpTransmogrifier as decoder of learned signals
Starting normal download
Interface Name = NULL
Port Name = NULL
Testing interface: JP1.X Serial
Port Name = COM4
Opened on Port COM4
Opened interface type 1
Interface opened successfully
Base address = $EC00
Searching for RDF
Final signature sought = 366001
Remote identified as: Insignia NS-RMT415 v2
Number of bytes read  = $FFFFFFFF
Ending normal download
Download aborting due to incomplete read

_________________
Jim Anderson
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19506
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 6:55 pm    Post subject: Re: Download aborting due to incomplete read Reply with quote

jeajea wrote:
I am getting: Download aborting due to incomplete read

That's a new one for me, I have no idea. Obviously, all I can do here is open the .ir files that you post, I can't test it with the remote. Have you tried opening the .ir files that you created with it?

jeajea wrote:
Also how many devices does this remote support (4, 5, 8 or ?)
The rdf for the other version appears to show eight.

Yeah, like I said above, I only found 1 phantom device in this one, not 4 like in the previous version.

jeajea wrote:
I donít think you can put setup in a macro using 995.

Hmm, maybe it's restricted in this remote then, because it's allowed in most of the others. That's how non-JP1 users would put a shifted key in a macro.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jeajea



Joined: 24 Feb 2010
Posts: 260
Location: USA

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

Other than the raw dumps I donít have any ir files for this remote.

The instructions say to use the setup key at the end of the macro. That is
how I created the macros.

6. TAP "SETUP" and wait for two blinks - RELEASE.

http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=11675
_________________
Jim Anderson
Back to top
View user's profile Send private message
jeajea



Joined: 24 Feb 2010
Posts: 260
Location: USA

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 7:38 pm    Post subject: I tried a 981 reset Reply with quote

I tried a 981 reset Ė only get one long blink
980 reset blinks four times
_________________
Jim Anderson
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19506
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 8:27 pm    Post subject: Reply with quote

The .ir files that I'm talking about are the raw dumps, ie, the original one and the ones with macros.

You do indeed press and hold SETUP to end a macro, but you can also use it as a regular button in a macro. I just verified it on a couple of my remotes just to prove I wasn't imagining it. But it's no matter, there was only 1 button code missing, so that must have been the SETUP code button.

Now that you've done a master reset, try downloading from the remote again (ie, using the RDF).
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jeajea



Joined: 24 Feb 2010
Posts: 260
Location: USA

PostPosted: Fri Jan 03, 2020 8:49 pm    Post subject: I get the same error after both 981 and 980 resets. Reply with quote

I get the same error after both 981 and 980 resets.
FYI: I got the same error with the ďstarterĒ RDF.
_________________
Jim Anderson
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - New Remotes & RDFs All times are GMT - 5 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central