JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

What do the setup codes do?

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
huffton



Joined: 11 Feb 2019
Posts: 3

PostPosted: Mon Feb 11, 2019 10:16 am    Post subject: What do the setup codes do? Reply with quote

I connected my remote to the computer, fired up RMIR, and had a look at what it does.

I can't see a lot. It tells me setup codes, but I can't find a picture of the remote or a list of keys and what they are mapped to. Presumably this is because this isn't information the program can read from the remote.

How do I tell how my remote is programmed? (I suppose I could try all the buttons to see what they do, but I would prefer to have a list) Is this possible to do?

Ideally I think I would like to create an upgrade based on the default. When I click new on the devices tab, this doesn't seem to be possible.

Is there another way to find this data?

I have done some searches, but I am sure there is a lot of information I have overlooked due to not knowing the correct terms to search for, so links to documentation are welcome!
Back to top
View user's profile Send private message
huffton



Joined: 11 Feb 2019
Posts: 3

PostPosted: Mon Feb 11, 2019 10:42 am    Post subject: Reply with quote

should have mentioned my remote is a URC - 7140, and the devices are:

TV - 1458 - Samsung TV LE26B450 C4W XXU
STB - 1060 - Virgin media tivo
DVD - 0490 - Panasonic dmr E45V
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3860

PostPosted: Mon Feb 11, 2019 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

Forget about the built in codes and use device upgrades from our file section. We have all of the above, many versions of each.

Ones to try:
TV http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=10260
STB http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=9556
DVD http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=6164
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18641
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon Feb 11, 2019 2:48 pm    Post subject: Reply with quote

Your first assumption is correct, RMIR cannot read the built in stuff, so you won't get pretty pictures or anything for that. However, like Mike said, if you just concentrate on using upgrades that you load yourself, you will get all of that. For upgrades, there is a tab available that has a picture of your remote where you can click on each button to see what it does, or indeed to change what it does.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
huffton



Joined: 11 Feb 2019
Posts: 3

PostPosted: Tue Feb 12, 2019 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks that is what I wanted. I haven't made any changes (yet), I will see how I go with those.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Software All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central