JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Polaroid DZX Diamond-Electronic HDMI dongle

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Code Search
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stif



Joined: 02 Jun 2015
Posts: 20

PostPosted: Fri Oct 12, 2018 11:58 pm    Post subject: Polaroid DZX Diamond-Electronic HDMI dongle Reply with quote

hi , friends i have an dongle polaroid hdmi , android system , remote don't work is broken , i need a rmdu file to make work another remote .
search in the file section i found some files but not work for me ,

can i make an rmdu file from this data in remote.conf(android /etc/remote.conf)

#*********************************************************************************************************
#this file is configuration for each factory remote device
# work_mode 0 :software mode 1 :hardware mode
# repeat_enable 0 :disable repeat 1 :enable repeat
#
# factory_code each device has it's unique factory code.
# pattern:custom_code(16bit)+index_code(16bit)
# examble: 0xff000001 = 0xff00(custom cod) 0001 (index)
#
# release_delay unit:ms.release will report from kernel to user layer after this period of time
# from press or repeat triggered.
#
# debug_enable 0 :debug disable 1 :debug disable
#
# SW MODE:
# bit_count how many bits in each frame
# tw_leader_act time window for leader active
# tw_bit0 time window for bit0 time.
# tw_bit1 time window for bit1 time
# tw_repeat_leader time window for repeat leader
# REG
# reg_base_gen set value for PREG_IR_DEC_BASE_GEN
# reg_control set value for PREG_IR_DEC_CONTROL
# reg_leader_act set value for PREG_IR_DEC_LEADER_ACTIVE
# reg_leader_idle set value for PREG_IR_DEC_LEADER_IDLE
# reg_repeat_leader set value for PREG_IR_DEC_REPEAT_IDLE
# reg_bit0_time set value for PREG_IR_DEC_BIT0_TIME
#*************************************************************************************************************
#amlogic NEC remote
factory_code = 0xff000001
work_mode = 1
repeat_enable = 1
release_delay = 150
debug_enable = 1
reg_control = 0xfbe40

fn_key_scancode = 0x09
left_key_scancode = 0x0E
right_key_scancode = 0x10
up_key_scancode = 0x0D
down_key_scancode = 0x11
ok_key_scancode = 0x0F
pageup_key_scancode = 0x16
pagedown_key_scancode = 0x17

key_begin
0x00 116 #POWER
0x01 113 #MUTE
0x02 168 #REWIND
0x03 208 #FASTFORWARD
0x04 165 #PREVIOUSSONG
0x05 163 #NEXTSONG
0x06 128 #KEY_STOP
0x07 164 #PLAYPAUSE
0x08 217 #SEARCH
0x0a 139 #MENU
0x0b 102 #HOME
0x0c 1 #ESC
0x0d 103 #UP
0x11 108 #DOWN
0x0e 105 #LEFT
0x10 106 #RIGHT
0x0f 28 #ENTER
0x12 115 #VOLUMEUP
0x13 114 #VOLUMEDOWN
0x16 104 #PAGEUP
0x17 109 #PAGEDOWN
0x14 0x1a3 #ZOOMIN
0x15 0x1a2 #ZOOMOUT
0x18 2 #1
0x19 3 #2
0x1a 4 #3
0x1b 5 #4
0x1c 6 #5
0x1d 7 #6
0x1e 8 #7
0x1f 9 #8
0x20 0xa #9
0x21 0xb #0
0x25 0x20a #NUMERIC_STAR
0x27 0xe #BACKSPACE
0x28 0x3c #RED
0x29 0x18f #GREEN
0x2a 0x190 #YELLOW
0x2b 0x191 #BLUE
0X36 30 #A
0x44 48 #B
0x42 46 #C
0x38 32 #D
0x2e 18 #E
0x39 33 #F
0x3a 34 #G
0x3b 35 #H
0x33 23 #I
0x3c 36 #J
0x3d 37 #K
0x3e 38 #L
0x46 50 #M
0x45 49 #N
0x34 24 #O
0x35 25 #P
0x2c 16 #Q
0x2f 19 #R
0x37 31 #S
0x30 20 #T
0x32 22 #U
0x43 47 #V
0x2d 17 #W
0x41 45 #X
0x31 21 #Y
0x40 44 #Z
0x4a 1 #ESC
0x4b 58 #caps
0x4C 0xf8 #NEC_ALT
0x4D 57 #SPACE
0x4e 51 #COMMA
0x47 52 #DOT
0x48 0x67 #UP
0x50 0x6c #DOWN
0x4f 0x69 #LEFT
0x51 0x6a #RIGHT
0x49 249 #ENTER
0x3f 0x0e #BACKSPACE
0x22 235 #TV_BROWSER
0x23 226 #BROWSER
0x24 176 #SETTINGS
key_end

my dongle is hdmi polaroid dzx diamond-electronic.

sorry for my poor english Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18872
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Oct 13, 2018 9:23 am    Post subject: Reply with quote

Try this...
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=25365

If it doesn't work, try changing the Device code from 0 to 255.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
stif



Joined: 02 Jun 2015
Posts: 20

PostPosted: Sat Oct 13, 2018 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

The Robman wrote:
Try this...
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=25365

If it doesn't work, try changing the Device code from 0 to 255.



hi robman , i tried and not work when the dongle enter standby and redlight when recent upload the device upgrade some times the dongle wake up green led when flashes the led on my remote ocap atlas , the remote is work good ,

i think is very difficult find the code to work remote , i like try update.zip remote.cfg with a copy of files some remote rmdu in the forum .
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18872
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Oct 13, 2018 1:08 pm    Post subject: Reply with quote

Did you try changing the device code from 0 to 255?
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
stif



Joined: 02 Jun 2015
Posts: 20

PostPosted: Sat Oct 13, 2018 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

yes , i tried in menu protocol parameter - device this have 0 , then i tried changing one by one ,

is correct the process where i changing data ?
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18872
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Oct 13, 2018 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

Try this updated file:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=25365
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
stif



Joined: 02 Jun 2015
Posts: 20

PostPosted: Sun Oct 14, 2018 1:11 pm    Post subject: Reply with quote

not work , i think is very difficult find the correct configuration for working remote , my las chance is update de remote.conf from another working rmdu device in the file section , but for moment icant move nothing i try put a mouse or keyboard for it .
thanks robman .
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18872
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sun Oct 14, 2018 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, but just to rule out user error, can I see the RMIR file that you've been using to test this? Please load a copy to the Diagnosis Area and then post a link to it here.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
stif



Joined: 02 Jun 2015
Posts: 20

PostPosted: Sun Oct 14, 2018 11:34 pm    Post subject: Reply with quote

the files rmdu files that I have been testing are the ones that you uploaded, but they did not work sometimes when going into standby the computer to press some button turns on again, the only option is to use an rmdu file that are hosted on the site for an android media player in specific and look for the update of that device and extract that control file .conf, although at the moment I can not make the keyboard or mouse work
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18872
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon Oct 15, 2018 9:29 am    Post subject: Reply with quote

I didn't ask for my RMDU file, I asked for your RMIR file, that's the file that you would have had to create to load the upgrade into your remote.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Code Search All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central