JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Remote not detected - sig 3147
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - General Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
binky123
Expert


Joined: 14 Feb 2004
Posts: 1292

PostPosted: Thu Mar 08, 2018 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

RealTerm can be used to control RTS, CTS and DTR. Perhaps try toggling the lines and see if there is a change in voltage. Perhaps these cables are soldered incorrectly and are wired to a different line.
Back to top
View user's profile Send private message
3FG
Expert


Joined: 19 May 2009
Posts: 3241

PostPosted: Thu Mar 08, 2018 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

RealTerm can set a Break condition, which is needed to initiate connection with JP1.2/1.3 remotes. Checking it with a voltmeter will show if the interface can assert a break. If it can this will also unambiguously identify the TxD line.
Back to top
View user's profile Send private message
mathdon
Expert


Joined: 22 Jul 2008
Posts: 2964
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Fri Mar 09, 2018 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

This is just to confirm that the ChipPartner cable that I ordered on Jan 31 works perfectly, and has LEDs as an added bonus.
_________________
Graham
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18471
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Mar 09, 2018 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

Split posts about the Hisense 65R6107 HDTV television (with Ruko) here:
http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=101178
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3761

PostPosted: Fri Mar 09, 2018 1:57 pm    Post subject: Reply with quote

binky123 wrote:
RealTerm can be used to control RTS, CTS and DTR. Perhaps try toggling the lines and see if there is a change in voltage. Perhaps these cables are soldered incorrectly and are wired to a different line.
I suspected that too. I opened mine up and confirmed the connections are correct, at least according to what's printed on the board.
Back to top
View user's profile Send private message
binky123
Expert


Joined: 14 Feb 2004
Posts: 1292

PostPosted: Fri Mar 09, 2018 7:19 pm    Post subject: Reply with quote

mdavej wrote:
binky123 wrote:
RealTerm can be used to control RTS, CTS and DTR. Perhaps try toggling the lines and see if there is a change in voltage. Perhaps these cables are soldered incorrectly and are wired to a different line.
I suspected that too. I opened mine up and confirmed the connections are correct, at least according to what's printed on the board.


ok. sounds like a clone or a PL2303. I wonder if we could salvage some use out of them. So confirming a Break signal, TX=0v, might be useful. Seeing if we could control any of the other lines would be helpful too.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - General Forum All times are GMT - 5 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central