JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Error adding new IR Blaster codes to Replay 4k

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> ReplayTV
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pluto30306



Joined: 09 May 2009
Posts: 20

PostPosted: Thu Jul 15, 2010 7:00 am    Post subject: Adding RID Installing Error - I get the Clock, but NO CPU Reply with quote

Can anyone help. I created these RID files located: http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=7988

1) I had to replace my hard drive and I did a factory reset to the software.
2) I created the "install" folder in the Photos folder
3) Loaded my RID files and ircodes and ircodesRaw, plus the shellcmds file.
4) I added the the same files in the WIRNS directory
5) Replay 4160 connects to my WIRNS, I get the Clock, but NO CPU.

So, I just removed all the RID install lines in the shellcmds file and only keep the ToggleClock and ToggleCPU in the shellcmds file.

The Replay Showed the Clock and the CPU info.

I started to do line by line...and determined the first line is my error, but I don't know what is wrong with the line.

This is what I have:
AppShell ToggleClock
cp -f /name/storage/Photo/install/ircodes /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irbdata/ircodes
cp -f /name/storage/Photo/install/ircodesRaw /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irbdata/ircodesRaw
AppShell ToggleCpuMeter

Are all the files correct text files?

Any advice or can someone test the install out to ensure it works?
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18515
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Jul 15, 2010 8:48 am    Post subject: Reply with quote

You're probably better off asking this question over at AVS where you're more likely to find an expert who knows about this stuff.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluto30306



Joined: 09 May 2009
Posts: 20

PostPosted: Thu Jul 15, 2010 9:27 am    Post subject: Reply with quote

The Robman wrote:
You're probably better off asking this question over at AVS where you're more likely to find an expert who knows about this stuff.


Thanks Robman...will do.
Back to top
View user's profile Send private message
pluto30306



Joined: 09 May 2009
Posts: 20

PostPosted: Fri Jul 16, 2010 9:13 pm    Post subject: Error adding new IR Blaster codes to Replay 4k Reply with quote

Rolling Eyes Can any help with my shellcmds error - I am banging my head against my computer and replaytv trying to get my replays to take the new ir codes.

Firstly, I have been using WiRNS and DVArchive for quite some time and have DVArchive 3.1 and WiRNS 2.0
I have 3 replay units (2x4504 & 1x4160) all three have new 320gig HD.

I just replaced my HD on the unit which I am trying to upload the RID file to.

1) Using DVA created the "install' directory under 'Photos'
2) Copied these files to above directory.
"ircodes"
"ircodesRaw"
"S1007fi.rid"
"S1009fi.rid"
"S1010fi.rid"
"S1011fi.rid"
"S1012fi.rid"
"S1014fi.rid"
"C2000fi.rid"
3) Inserted these lines into 'shellcmds' in my 'C:\WIRNS' directory.
AppShell ToggleClock
cp -f /name/storage/Photo/install/ircodes /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irbdata/ircodes
cp -f /name/storage/Photo/install/ircodesRaw /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irbdata/ircodesRaw
cp -f /name/storage/Photo/install/S1007fi.rid /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irCodeset/S1007fi.rid
cp -f /name/storage/Photo/install/S1009fi.rid /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irCodeset/S1009fi.rid
cp -f /name/storage/Photo/install/S1010fi.rid /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irCodeset/S1010fi.rid
cp -f /name/storage/Photo/install/S1011fi.rid /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irCodeset/S1011fi.rid
cp -f /name/storage/Photo/install/S1012fi.rid /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irCodeset/S1012fi.rid
cp -f /name/storage/Photo/install/S1014fi.rid /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irCodeset/S1014fi.rid
cp -f /name/storage/Photo/install/C2000fi.rid /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irCodeset/C2000fi.rid
AppShell ToggleCpuMeter
4) Performed a 'Connect To Replay TV Service' from my Replay TV unit
5) I get the Clock, but NO CPU Meter

6) I've tested the shellcmds with only the:
AppShell ToggleClock
AppShell ToggleCpuMeter

And I get BOTH the Clock and CPU Meter.

7) To narrow down the problem, I modified the the shellcmds to:
AppShell ToggleClock
cp -f /name/storage/Photo/install/ircodes /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irbdata/ircodes
cp -f /name/storage/Photo/install/ircodesRaw /name/system/user/mirror/sys-setup-gaea/data/irbdata/ircodesRaw
AppShell ToggleCpuMeter

And I only get the clock, so some how I can't get the script to load the files

Any advice?

I've even tried the FlipFlip Bootable CD and added my RID's file, but my replay's couldn't find the server nor did the CD locate the replays.

Is it WIRNS or my script?
Could it be the Replay "install" directory is not a valid location etc.... I am at the end of my knowledge base.

Here is the zip file with the file:
http://www.avsforum.com/avs-vb/attachment.php?attachmentid=180453&d=1279211268
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18515
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jul 16, 2010 11:18 pm    Post subject: Reply with quote

I doubt that anyone here knows anything about this, you really need to check in with the experts over at the AVS forum.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluto30306



Joined: 09 May 2009
Posts: 20

PostPosted: Sun Jul 18, 2010 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

Problem Solved Laughing

After many days of reading....the answer is:

Don't use Notepad or WordPad.

I switched to TextPad and saved the shellcmds to a PC, ANSI file format and BAM!

It worked.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18515
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sun Jul 18, 2010 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

How did you find the answer?
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluto30306



Joined: 09 May 2009
Posts: 20

PostPosted: Mon Jul 19, 2010 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

The answer was burried in the AVS Forum, FlipFlop has written a thread with 400+ replies, after page 9 - burried in one of the comments was...."use a UNIX text editor, don't use Notepad or WordPad." I had to experient with the saving of the file format, but the one that worked was saving the file as a PC, ANSI format.

These are the RID files I was able to upload.

S2000 all pansats
S2001 all viewsats V1
S2002 all viewsats V2
S2003 all dreambox
S2004 all coolsats
S2009 PanSat2500
S1007 SonicView 360 Premier/Elite
S1009 Conaxsat Duo/Trio/Mini
S1010 KBox Prodigy
S1011 DreamBox DM100
S1012 Conaxsat Nano2
S1013 Viewsat 2000
S1014 nFusion HD
C2000 Channel Master CM7000
C2005 Accurian
C2006 3500S
C2007 DirecTV D10
C2008 LG LST-3xxx
C2010 Sylvania SRZ3000
C2011 USDTV Receiver
C2012 Viewsat

You pointed me in the right direction again Smile THANKS!!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> ReplayTV All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central