JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Need Codes for Captiveworks cw-1000 fta/pvr box for Slingbox

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Slingbox
View previous topic :: View next topic  
Author Message
houdini



Joined: 18 Jan 2007
Posts: 37

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 9:21 am    Post subject: Need Codes for Captiveworks cw-1000 fta/pvr box for Slingbox Reply with quote

I have one of the new captiveworks cw-1000 fta/pvr boxes. I haven't been able to create a bin for the slingbox to use. Captiveworks has released a pronto type of file at
http://captiveworks.org/forum/comments.php?CommentID=1423&&Download=cw-1000_remote_codes_pronto_format.zip

I have slingbox ir blaster version 2.0 JU.

I've tried working with decodeccf and rm but can't seem to figure it out. I don't know how to convert this pronto to a useable bin for slingbox. Can anyone help me out on this or point me in the right direction? Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18559
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

Give this a try...
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=4110
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
houdini



Joined: 18 Jan 2007
Posts: 37

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 5:40 pm    Post subject: Reply with quote

I took the KM file, loaded it in RM, switched to the slingbox JU remote, mapped the buttons, and exported as a raw bin file. I put this in my sbav folder and went into the slingbox setup. I selected other under sat/fta receivers and entered the new code. I entered V2000 (because the exported bin file in the sbav folder is V2000_JU.bin) and it said the slingbox cannot load the IR code you selected.

Is this not what I was suppose to try? Did I miss something here?
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18559
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

While the code is loaded into RM, try changing the device mode to SAT, which should cause the binary file created to be S2000_JU.bin, and then try proceeding with that file.

Are you 100% positive that you have one of the old JU boxes? You might want to create a PL file also.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
houdini



Joined: 18 Jan 2007
Posts: 37

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 7:24 pm    Post subject: Reply with quote

Ok. My slingbox reports IR blaster 2 and not 2.1 I thought that should mean it is JU versus PL but I tried PL and the file loaded ok in slingplayer setup. I've tried it as a SAT and a DVR (S2000, V2000). Both load up fine in slingplayer but the power test button does nothing. I tried fast, medium and slow on both and have two heads of the ir blaster on top and bottom of the cw1000. Even though the power button test did nothing, I tested the other buttons in slingplayer after the setup. I got nothing. Any ideas?

Also, I know my slingbox is working correctly with the 4 headed IR blaster because it is controlling my moto moxi dvr just fine.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18559
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 7:59 pm    Post subject: Reply with quote

I had to create a new executor (aka Protocol) for the upgrade that I created, so let me try loading it into a remote to test it and if I spot anything wrong with it, I'll re-post it.

When you use the OEM remote, does the PVR respond to quick presses of the buttons or do you have to hold the buttons down for a little bit in order to get the box to respond?
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
houdini



Joined: 18 Jan 2007
Posts: 37

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 8:08 pm    Post subject: Reply with quote

The box responds strangely to the oem remote. The ir has a narrow range so you have to point almost directly at the box. Normally you don't have to hold the buttons down long to get a response though. Normal button presses seem fine but while holding a channel up or volume up it doesn't always like to work. In other words..it would move the volume up 1 notch instead of going up until you let go. Sometimes it works as it should though. Again..that goes back to what I said about the box responding strangely to the oem remote.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18559
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

I found the bug, it was in the fixed data. It was "00 08" but should have been "00 18". I have reloaded the file so you can try it again.

I have learned the signals using my Pronto and they match the ones posted exactly.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
houdini



Joined: 18 Jan 2007
Posts: 37

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

I created the slingbox PL bin and it worked perfectly! Thanks so much. You don't have a paypal account do you? I'd really like to send you a tip.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18559
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

houdini wrote:
I created the slingbox PL bin and it worked perfectly! Thanks so much.

Glad it worked for you.
houdini wrote:
You don't have a paypal account do you? I'd really like to send you a tip.

That's very generous. Sure I do, check the link in my sig.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Slingbox All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central