JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Panasonic Th-42px20 HDTV And Discrete Codes
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Discrete Codes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
johnsfine
Site Admin


Joined: 10 Aug 2003
Posts: 4767
Location: Bedford, MA

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 10:50 am    Post subject: Reply with quote

TV/1250 is NOT in the devices list in that .ir file.

I saw the BMP file of the screen shot where you added it and that looks right. I assumed you pressed the OK button there (though I can't see that in a BMP). But whatever sequence you did failed to get TV/1250 included in the eeprom image that you used.

I hope you understand that every upload to the remote replaces all previous uploads. You can work incrementally by adding things one at a time in IR as long as you are adding them to the eeprom image (preferably from a saved .ir file) containing everything that you did before and want to keep.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
baysidetech



Joined: 19 Jan 2005
Posts: 25

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 10:56 am    Post subject: Reply with quote

Apologies....here's the updated one..
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=download&file_id=1233
Back to top
View user's profile Send private message
johnsfine
Site Admin


Joined: 10 Aug 2003
Posts: 4767
Location: Bedford, MA

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 10:57 am    Post subject: Reply with quote

BTW, why is this a 1K eeprom image? (this might be a question for Rob)

I thought this 6131 was modified by Rob. I didn't think Rob uses 1K eeproms. Does the remote really have a 1K eeprom? Or is something messed up in your RDF file? (or is something messed up in my RDF file? I don't do much with 6131's).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
johnsfine
Site Admin


Joined: 10 Aug 2003
Posts: 4767
Location: Bedford, MA

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 11:01 am    Post subject: Reply with quote

So the 1K one without TV/1250 was a recreation (maybe with the wrong RDF) of what you think you did when you tested?

The 2K one with TV/1250 was what?

I don't like recreations of the .ir you think you tested. I want the actual .ir you tested. If you didn't save that, then redo the the test (with the 6131 and the TV) with the .ir that you did save.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
baysidetech



Joined: 19 Jan 2005
Posts: 25

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 11:13 am    Post subject: Reply with quote

john..I'm not sure I understand you. This latest .ir I sent you is the one I uploaded and tested on the remote (with the tv/1250). I supposedly have the latest rdfs but if Robman know's more....I am using what I downloaded from here

http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=3784
Back to top
View user's profile Send private message
johnsfine
Site Admin


Joined: 10 Aug 2003
Posts: 4767
Location: Bedford, MA

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 11:31 am    Post subject: Reply with quote

I was leaping to wild conclusions based on the first .ir file you provided.

Anyway, I see nothing wrong with the second, leaving us with

1) Maybe some other expert will spot an error I don't see.

2) Are there any other commands in 128.4 that you think your model of TV might support, even if you aren't interested in their purpose. If you got any of the 128.4 commands to work, that would confirm you have the basic process right.

3) Maybe Jon (the major expert on such things) can shed some light on the credibility of whatever claims you have found that these commands are included in your model.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
baysidetech



Joined: 19 Jan 2005
Posts: 25

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 11:38 am    Post subject: Reply with quote

I will try some others and see what happens. I really appreciate all your input and assistance...maybe Jon can add his 2cents. I will keep everyone posted as to progress and if I get it to work, post a final solution.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18131
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 12:07 pm    Post subject: Reply with quote

I looked at your second IR file using IR.exe and the keymoves appear differently on my screen than how they appear on yours, which means you are either using an older copy of IR.exe (ie, pre version 6.00) or you have an out of date RDF.

The URC-6131 uses a different format for keymoves than other remotes. The way you have your keymoves formatted, the hex codes $C1 and $41 are treated as keycodes rather than true data.

If you look at the image below, I have programmed the keymoves (to the shifted thumbs buttons) formatted correctly.


(Click on image if it doesn't appear)
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
baysidetech



Joined: 19 Jan 2005
Posts: 25

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

RobMan..If I do help about..I see 6.00

The rdf I am using is called PVR0PVR0 (URC-6131 PVR Remote).rdf
it is dated 1/12/2005

I tried entering your hex codes and it didn't take...how do I represent the word "or"
Back to top
View user's profile Send private message
baysidetech



Joined: 19 Jan 2005
Posts: 25

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 12:39 pm    Post subject: Reply with quote

RobMan...et. al.

With everyones help, I figured it out. I went to RobMan's tool direc http://www.hifi-remote.com/files/tools/ and downloaded the 1.17 RDFs. I was using the 1.18a and I could get the HEX codes to come up right (as mentioned by RobMan in his previous post). Once I switched to the 1.17 RDFs everything worked like a charm. I have ALL of the discrete codes for my panny working (see earlier in the post). You will need IRTool.exe and Decoder_IR to get the EBC codes but thats all. Follow johnfines and RobMans instructions (in this thread) and everything should work.

Thanks to all.
Back to top
View user's profile Send private message
baysidetech



Joined: 19 Jan 2005
Posts: 25

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 5:56 pm    Post subject: Reply with quote

Still can't get the Panny discrete ON to work...though the "OFF" works FYI...great
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Discrete Codes All times are GMT - 5 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central