JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

IR control of Amazon Fire TV stick?

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
quartermain



Joined: 29 Dec 2007
Posts: 43

PostPosted: Mon Dec 10, 2018 10:41 am    Post subject: IR control of Amazon Fire TV stick? Reply with quote

I got one of these a while ago so now I have two remotes instead of one. I've seen a couple of threads about IR control but their conclusion was yes for the original Fire TV but no for the Stick.

However I now see that a company called Inteset is selling an IR receiver which they claim will work with the Stick. It's available on Amazon (US and UK at least). You also need a three way OTG cable to connect it and still pass power to the Stick. They sell one of these; it is listed on Amazon US but not UK.

I'd be interested to know if anyone has tried one of these and if so what the results were. I'd really like to go back to using one remote for everything. I know the Harmony Hub can do Bluetooth but I'd prefer not to have to learn a whole new way of setting remotes up.
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 4005

PostPosted: Mon Dec 10, 2018 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the heads up. I'm going to buy one and will report back. That makes two such devices that I know of, the other called IRUSB from Video Storm:
http://video-storm.com/proddetail.asp?prod=irusb

Several combinations of the Inteset IR dongle:
https://www.amazon.com/Inteset-Receiver-Raspberry-Streamers-Included/dp/B077MRD2P4/
https://www.amazon.com/Inteset-Receiver-Harmony-Remotes-Included/dp/B07KPPQFF8/
https://www.amazon.com/Inteset-Universal-Receiver-Streamers-Including/dp/B07612LMHF/
https://www.amazon.com/Inteset-INT422-3-Universal-Remote-Streamers/dp/B07KPPWRQH/

and just the USB Y cable that's needed for Fire Stick:
https://www.amazon.com/New-Inteset-Controlling-Keyboards-Inteset-Universal/dp/B07HHLBRGZ

Keep in mind that the Fire Stick can be mostly controlled via many TVs and HDMI-CEC. I currently control mine with Sony TV Bravia Sync codes. But I'm missing the Menu command. Hopefully the Inteset will provide that.

Here's a device upgrade that should work for the Inteset IR dongle. I'll update this file after I get the device:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=25479

Inteset says this device uses the same codes as Microsoft Xbox 360. So any of our Xbox 360 upgrades (MCE 116.15) should work as well.
Back to top
View user's profile Send private message
MaskedMan
Tivo Expert


Joined: 10 Feb 2004
Posts: 748
Location: Des Moines, IA

PostPosted: Mon Dec 10, 2018 6:22 pm    Post subject: Reply with quote

You can buy the remote, y adapter, and IR receiver from Inteset on ebay cheaper then buying them separately on amazon:

https://www.ebay.com/itm/Inteset-Universal-Remote-with-IReTV-and-Custom-Y-Cable-for-Fire-TV-Streamers/332905804405?hash=item4d82bb7275:g:MOsAAOSwlAFb~GUQ:rk:3:pf:0
_________________
Edmund
Back to top
View user's profile Send private message
quartermain



Joined: 29 Dec 2007
Posts: 43

PostPosted: Sat Dec 15, 2018 8:44 am    Post subject: Reply with quote

OK so this seems to work fine. Strangely the blue light on the IR receiver flashes when I use other remotes.

The Bluetooth remote no longer functions when the IR receiver is connected.

I haven't so far found any button which maps to the context menu button on the original remote. I'm using a URC-6440 to test.
Back to top
View user's profile Send private message
quartermain



Joined: 29 Dec 2007
Posts: 43

PostPosted: Sat Dec 15, 2018 1:49 pm    Post subject: Reply with quote

Context menu is the yellow button.
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 4005

PostPosted: Sun Dec 16, 2018 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Got mine as well. Original remote still works. Just prompts you to pair again the first time you plug in the Inteset.

Updated original file with correct Menu, Home and Info commands and added Search command.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Hardware All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central