JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

MCE Learned - Protocol ** none **

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - General Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jim-W



Joined: 15 Nov 2014
Posts: 50
Location: Dallas, TX

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 9:37 pm    Post subject: MCE Learned - Protocol ** none ** Reply with quote

I have a learned command from a Harmony, "Media Center PC SE" which has keyboard commands, this command is Ctrl + Esc.
I need to turn this command into an upgrade but Protocol is ** none **. I'm lost.

Here is the RMIR file.
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=25017

Any help would be greatly appreciated.

Thanks!

Jim
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18086
Location: Chicago, IL

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 10:36 pm    Post subject: Reply with quote

We covered the MCE protocol a few months ago here.

We built an upgrade for it here, which includes both the ESCAPE and CNTL buttons, and instructions on how to combine them.

The RM file is here (I just added CNTL+Escape):
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=14728
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jim-W



Joined: 15 Nov 2014
Posts: 50
Location: Dallas, TX

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
The RM file is here (I just added CNTL+Escape):
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=14728


I appreciate the help but that is slow and erratic (I'm using a macro). I resorted to a Flirc which works perfect.

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Jim-W



Joined: 15 Nov 2014
Posts: 50
Location: Dallas, TX

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 12:09 pm    Post subject: Reply with quote

And FYI, the file I uploaded with the learn also works good but doesn't do me much good as is.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6945
Location: Florida

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

What is your processor speed?

We didnít have an original learn, only a logitech learn.

The MCE file that we worked on was tested on a 6gen icore 7 processor. We had to tweak it quite a bit while we were working on it was eratic. We found the cause to be the leadot time was too short. This would cause the buffer would overflow and the computer would stop responding until you let the computer catch up. My guess is that the leadout time needs to be longer still.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jim-W



Joined: 15 Nov 2014
Posts: 50
Location: Dallas, TX

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 6:44 pm    Post subject: Reply with quote

It's a 6th Gen Core i7-6700 3.4 GHz w/ 16GB memory, Samsung SSD and four 6TB storage drives.

I did several learns from the Harmony remote and some didn't work so good, the learn in my upload worked the best.

Side note:
If a remote (RCA or Insignia) has the v3.03 extender the MCE protocol has delays so I use the Diamond RC118 receiver and upgrade but for this I added an RC-6 receiver.

Also the Advanced MCE Remote Mapper Tool was slow and erratic even with aftermarket RC-6 remotes.
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6945
Location: Florida

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 9:52 pm    Post subject: Reply with quote

Is this by any chance a Nuc?
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jim-W



Joined: 15 Nov 2014
Posts: 50
Location: Dallas, TX

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 10:02 pm    Post subject: Reply with quote

vickyg2003 wrote:
Is this by any chance a Nuc?


No, it's a Gigabyte Z170 mATX motherboard.
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6945
Location: Florida

PostPosted: Fri Nov 24, 2017 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

My guess is the "Advanced MCE Remote Mapper Tool " takes longer to process the buffer than the native translation of the NUC that we tested on, thus getting you into that buffer overflow state. If this were me, I'd change the lead out time to be longer.....Its a piece of cake, compared to all the shenanigans we went through to get this working in the first place.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jim-W



Joined: 15 Nov 2014
Posts: 50
Location: Dallas, TX

PostPosted: Fri Nov 24, 2017 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Vicky but I've got a FLIRC doing just what I need it to do. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - General Forum All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central