JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Need help getting started with Xsight touch URC8603

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Nevo and Xsight Remotes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mediawiz



Joined: 05 Jun 2017
Posts: 7

PostPosted: Mon Jun 05, 2017 1:51 pm    Post subject: Xsight not working with RM Reply with quote

I have the same problem with my Xsight (URC-8603 XSight Touch) that used to work fine with EZ-RC website, but I get "Error downloading from remote" message with Remote Master.
I noticed there is a dedicated RDF file in the directory. Yet, whatever protocol I try, It doesn't download anything.
Please HELP

Thank you
Back to top
View user's profile Send private message
mediawiz



Joined: 05 Jun 2017
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 7:45 am    Post subject: Reply with quote

I need your help, as I am clueless!

I have an Xsight touch URC8603 that used to work fine with the EZ-RC site. But since that is dead, I wanted to find an alternate solution to manage my remote.

I tried several versions of RemoteMaster software, including the last one RMIR204build35, but none of it could download anything from the remote. I am running Windows 7 64-bit SP1.

At some point I could only download RAW data, but otherwise, whatever connection I select, it doesn't find my remote.

So, can anyone please help me with this?

Thank you!
Back to top
View user's profile Send private message
mathdon
Expert


Joined: 22 Jul 2008
Posts: 2948
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 9:57 am    Post subject: Reply with quote

Please post the rmaster.err file that you will find in your RMIR installation folder after a download attempt. That contains diagnostic info that may help us to identify the problem.
_________________
Graham
Back to top
View user's profile Send private message
mediawiz



Joined: 05 Jun 2017
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 10:17 am    Post subject: Reply with quote

mathdon wrote:
Please post the rmaster.err file that you will find in your RMIR installation folder after a download attempt. That contains diagnostic info that may help us to identify the problem.


Here is the file
https://we.tl/LYsNzRdbKI

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3752

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 10:20 am    Post subject: Reply with quote

Haven't looked at the file yet, but this is typically caused by the folder you put RM in. Make sure it's one that has write permissions.
Back to top
View user's profile Send private message
mediawiz



Joined: 05 Jun 2017
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 10:26 am    Post subject: Reply with quote

I tried several locations, with the same result.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18406
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 12:39 pm    Post subject: Reply with quote

mediawiz wrote:
Here is the file
https://we.tl/LYsNzRdbKI

Here it is, preserved in our file section:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=14619
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6953
Location: Florida

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

mediawiz wrote:
I tried several locations, with the same result.

I had trouble with this just yesterday. I didn't have my path set correctly.


These are my steps.

I downloaded the current released version (14) that had everything in it,
Run Setup.VBS to let your system know how to open RDMU and RMIR files.
Then unzipped Version 35 and moved the new files to the appropriate location in the RMIR folder.

Then in the RMIR menu to the File> SET DIRECTORY> RDF Path and point to your RDF folder.
When you are done with that go back in and check that you really did set it. The RDF folder should be highlighted .

Then set the image path
File>Set Directory>Image path.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3752

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 2:31 pm    Post subject: Reply with quote

mediawiz,

Remote Master seems to think you have a Monster 200 remote instead of an Xsight. You definitely need to start with version 14 instead.
Back to top
View user's profile Send private message
mediawiz



Joined: 05 Jun 2017
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

vickyg2003 wrote:
mediawiz wrote:
I tried several locations, with the same result.

I had trouble with this just yesterday. I didn't have my path set correctly.


These are my steps.

I downloaded the current released version (14) that had everything in it,
Run Setup.VBS to let your system know how to open RDMU and RMIR files.
Then unzipped Version 35 and moved the new files to the appropriate location in the RMIR folder.

Then in the RMIR menu to the File> SET DIRECTORY> RDF Path and point to your RDF folder.
When you are done with that go back in and check that you really did set it. The RDF folder should be highlighted .

Then set the image path
File>Set Directory>Image path.


I followed your steps exactly. I get the same error "Task Error / Error downloading from remote. This may well be the result of a bug in the RMIR software...."
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18406
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 4:56 pm    Post subject: Reply with quote

mediawiz wrote:
I followed your steps exactly. I get the same error "Task Error / Error downloading from remote. This may well be the result of a bug in the RMIR software...."

Could you upload the rmaster.err that you got this last time, to our Diagnosis Area folder please, then post a link to it.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mathdon
Expert


Joined: 22 Jul 2008
Posts: 2948
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Fri Jul 21, 2017 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

Mediawiz, from the error file you posted, it appears that you have the interface type set to JP1 USB. Go to Remote > Interface on the menu bar and change it to Auto-detect. You may think that JP1 USB is the right interface for a remote like the XSight Touch, but it is not. Let RMIR find the correct interface.

Dave (mdavej), the part of the file identifying the remote as a Monster 200 is because he seems to have loaded the MonsterTest1.rmir file in the build 35 package, despite using build 14 for the test that error file refers to.
_________________
Graham
Back to top
View user's profile Send private message
mediawiz



Joined: 05 Jun 2017
Posts: 7

PostPosted: Tue Jul 25, 2017 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

The Robman wrote:
mediawiz wrote:
I followed your steps exactly. I get the same error "Task Error / Error downloading from remote. This may well be the result of a bug in the RMIR software...."

Could you upload the rmaster.err that you got this last time, to our Diagnosis Area folder please, then post a link to it.


Here is the new error file: http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=14621
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18406
Location: Chicago, IL

PostPosted: Tue Jul 25, 2017 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

MW, did Graham's tip below fix it for you?

mathdon wrote:
Mediawiz, from the error file you posted, it appears that you have the interface type set to JP1 USB. Go to Remote > Interface on the menu bar and change it to Auto-detect. You may think that JP1 USB is the right interface for a remote like the XSight Touch, but it is not. Let RMIR find the correct interface.

_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mediawiz



Joined: 05 Jun 2017
Posts: 7

PostPosted: Tue Jul 25, 2017 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

The Robman wrote:
MW, did Graham's tip below fix it for you?

mathdon wrote:
Mediawiz, from the error file you posted, it appears that you have the interface type set to JP1 USB. Go to Remote > Interface on the menu bar and change it to Auto-detect. You may think that JP1 USB is the right interface for a remote like the XSight Touch, but it is not. Let RMIR find the correct interface.


No, I tried all the setting options, starting with Auto, with no result.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Nevo and Xsight Remotes All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central