JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

definitive technology

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Code Search
View previous topic :: View next topic  
Author Message
slash32487



Joined: 11 Feb 2017
Posts: 8
Location: New York

PostPosted: Sat Feb 11, 2017 11:02 am    Post subject: definitive technology Reply with quote

1. Device: definitive technology solocinema studio
2. Type of device: AV Receiver
3. Year: 2016
4. JP1/UEI Remote model: Nevo 2
5. Do you have a JP1 cable? Yes
6. Still have original remote? Yes
7. Checked the file section? Yes
8. Checked Pronto file section (at R/C)? Yes
9. Partially working setup code? No
10. Learning remote question? Yes
11. Have you tried the JP1 Lookup Tool? Yes, didn't find anything
12. If you have a Nevo (or similar) remote, have you tried ez-rc.com? n/a
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18507
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Feb 11, 2017 11:04 am    Post subject: Reply with quote

As you have a Nevo, why did you enter "n/a" for question 12?
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
slash32487



Joined: 11 Feb 2017
Posts: 8
Location: New York

PostPosted: Sat Feb 11, 2017 11:08 am    Post subject: Reply with quote

im new to this forum and RM. i read on a forum that if my Tivo slide remote isnt doing the job i should get the nevo because it should work. my tivo slide works with the learning feature for the volume up and down but it will not work with the power for the def tech soundbar. i tried the same with the nevo and it isnt working either or i do not know what i am doing

Last edited by slash32487 on Sat Feb 11, 2017 11:10 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
slash32487



Joined: 11 Feb 2017
Posts: 8
Location: New York

PostPosted: Sat Feb 11, 2017 11:09 am    Post subject: Reply with quote

i cannot register to ez-rc.com it wont let me get in. unless you have a login for me
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3767

PostPosted: Sat Feb 11, 2017 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

See this note about ez-rc. If you still have trouble, download Remote Master.

http://www.hifi-remote.com/wiki/index.php?title=Getting_started_with_Xsight_and_Nevo#Setup_and_Programming

Here is the device upgrade file for your soundbar from ez-rc. You can load it into your remote and setup your volume punch thru entirely in Remote Master without using ez-rc. The link above also has tutorials and instructions for that.

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=14395

Here is a very good Tivo file for you as well:

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=13879

Advanced user's here may have an interest in this soundbar's new protocol.
Back to top
View user's profile Send private message
slash32487



Joined: 11 Feb 2017
Posts: 8
Location: New York

PostPosted: Sat Feb 11, 2017 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

ok i figured out how to get onto ez-rc and now my device wont stay connected so i went to the regedit and did the change but the site wont stay connected so when i try to download to the remote it doesnt take. im on windows 10. i tried also installing urc8602 but i got an error "Error accessing the registry"

i also tried to be fast when hitting the buttons on the computer it worked to upgrade the firmware but isnt holding to download the info to the remote. i keep getting this pop up Please connect your remote to the PC via the USB cable, and press OK below.


The USB connection may take up to 5 seconds to be ready.
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3767

PostPosted: Sat Feb 11, 2017 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

The regedit will definitely fix the connection issue. Just unplug and replug after the edit. There could also be more than one folder. Make sure you get them all (every one that starts with VID_06E7 and every one named Xsight something). This key name also changes slightly after a successful firmware update, so you have to do the regedit again.

If you've never connected to ez-rc before, you also need to download and install the Conduit program if you don't see it running in the tray. Conduit isn't needed for Remote Master. And again, you can load the file I made for you without ez-rc at all.
Back to top
View user's profile Send private message
slash32487



Joined: 11 Feb 2017
Posts: 8
Location: New York

PostPosted: Sat Feb 11, 2017 8:53 pm    Post subject: Reply with quote

now the remote stays connected but the app cuts out midway. starts to update with the window on the bottom and then the "Please connect your remote to the PC via the USB cable, and press OK below.


The USB connection may take up to 5 seconds to be ready." pop up comes up after 3 seconds
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3767

PostPosted: Sat Feb 11, 2017 9:08 pm    Post subject: Reply with quote

Unplug at that point, fix the registry again and plug back in. Make sure your batteries are still good as well.

If the remote is stuck in update mode, try number 10 here:
http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?p=27215#27215
Back to top
View user's profile Send private message
slash32487



Joined: 11 Feb 2017
Posts: 8
Location: New York

PostPosted: Sun Feb 12, 2017 1:39 am    Post subject: Reply with quote

i installed windows 7 on a partition to see if it was the computer but it looks like it could be the remote. keeps bouncing out mid update and asks me to plug in the remote but the remote itself still says usb on the screen

is there a tutorial on how to install the latest firmware on RM for the nevo c2
Back to top
View user's profile Send private message
slash32487



Joined: 11 Feb 2017
Posts: 8
Location: New York

PostPosted: Sun Feb 12, 2017 9:41 am    Post subject: Reply with quote

i have been reading more and it seams like only way to upgrade firmware is through ezrc

here is a video of what happens to me.
http://sendvid.com/1zke396j

im not sure how to use RM but im going to try that out now
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3767

PostPosted: Sun Feb 12, 2017 11:52 am    Post subject: Reply with quote

Also change the key under Xsight_Color, unplug/replug and try again. And try "start a new setup".

From your keys, it appears that you have the latest firmware already and don't need to use ez-rc anymore. On the remote go to Home, Settings, About and see if it's 1.3.33 for a Nevo or 1.3.32 for an Xsight.
Back to top
View user's profile Send private message
slash32487



Joined: 11 Feb 2017
Posts: 8
Location: New York

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 9:24 am    Post subject: Reply with quote

used RM got the codes to run. then i did learning from nevo c2 to my tivo slide remote for the on/off feature that wasnt working from the def tech remote to tivo and that worked. the nevo isnt for me but very happy it did the job i wanted in the end.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Code Search All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central