JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Roku 4 A/B/Search buttons

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Code Search
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6952
Location: Florida

PostPosted: Thu Apr 21, 2016 6:27 am    Post subject: Roku 4 A/B/Search buttons Reply with quote

1. Device: Roku 4
2. Type of device: Media Player
3. Year: 2016
4. JP1/UEI Remote model: all
5. Do you have a JP1 cable? yes
6. Still have original remote? yes (RF-only)
7. Checked the file section?YES (thank you mdavej)
8. Checked Pronto file section (at R/C)? no
9. Partially working setup code? yes
10. Learning remote question? n/a
11. Have you tried the JP1 Lookup Tool? n/a

Hey Dave, thanks for posting the Roku 1,2,3 upgrade. It works great for the Roku 4 as well. I've been looking for the A B and Search buttons which are not in any of the upgrades in the file section. These buttons don't appear to be unique to the 4. I've googled it and the info seems to indicate that IR codes for these keys don't exist.

So my question is was your upgrade created after a brute force code search?


I really don't want to do one if I can avoid it, especially when I've found so many references that they do not exist. But the B button is important enough to go through the hassle.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18265
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Apr 21, 2016 7:48 am    Post subject: Reply with quote

Just for reference, here is Dave's upgrade:
http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=12733

And the original Roku protocol thread:
http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=15718
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3654

PostPosted: Thu Apr 21, 2016 8:27 am    Post subject: Reply with quote

This thread also has some good info:

http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=14040

It's my understanding that A/B are only used for gaming and are only RF. I've never even tried gaming on Roku, so I wouldn't even know A/B if I found them. What does B do on the 4? I've never had a use for it on my 3 and earlier models.

But it would be nice to find the Search code, so I think another pass would be worthwhile.

I've done many brute force searches and never found Search before. I have come across the same commands that show up 3 or 4 times, but just picked one for my upgrade.


Last edited by mdavej on Thu Apr 21, 2016 3:02 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6952
Location: Florida

PostPosted: Thu Apr 21, 2016 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the information.
mdavej wrote:
This thread also has some good info:

http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=14040

It's my understanding that A/B are only used for gaming and are only RF. I've never even tried gaming on Roku, so I wouldn't even know A/B if I found them. What does B do on the 4? I've never had a use for it on my 3 and earlier models.




After reading that, I took another look. Because the Roku came with no manual I just tried things. When I pressed the B button Subtitles came up I thought that was what the B button does. But it turns out that the OK button does this too!

So the thing that is most needed for my marriage is there with the OK button! Thanks for doing all the grunt work on this thing. Those brute force searches drive me nuts, but are usually worth the effort, unless you get into something like Evil K mode, lol.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Code Search All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central