JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Roomba Decode -- sort of

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Protocol Decodes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ncoig



Joined: 03 Oct 2004
Posts: 145

PostPosted: Thu Sep 10, 2015 5:19 am    Post subject: Roomba Decode -- sort of Reply with quote

So some time ago, Rob posted an upgrade file for the Roomba line of robotic vacs.

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=236

I downloaded this and put it into my Nevo just fine, however, this "Manual Protocol" 01 60 does not have a MAX610 counterpart, so it doesn't work in the 6540.

I downloaded Protocol Builder, but there is no output version for the MAX610 processor. I tried editing the values in "Edit Protocol" in the device upgrade in RMIR with no luck being able to edit. I looked for pronto files I may be able to import into IRScrutinizer, but no luck.

I tried using the Atlas programming in KM since it supposedly had this processor, but it still shows as SC80.

I learned the commands to the Nevo and they weren't recognized as anything.

So, am I correct in assuming an entirely new protocol must be built for the MAX processors for this to work?

I'm happy to put in the time, but need a bit of direction.

-N
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18472
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Sep 10, 2015 7:58 am    Post subject: Reply with quote

Actually, Hal created that, I just copied it over from the Yahoo file section. I just looked at the Protocol Builder file for it and it doesn't have any assembler in it, it just uses the basic PB settings, so in theory it should be easy to create a MAXQ610 version, but PB doesn't support MAX610 and I've never looked at a MAXQ610 executor, so I don't know the format.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!


Last edited by The Robman on Thu Sep 10, 2015 9:38 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ncoig



Joined: 03 Oct 2004
Posts: 145

PostPosted: Thu Sep 10, 2015 4:46 pm    Post subject: Reply with quote

The Robman wrote:
Actually, Hal created that, I just copied it over from the Yahoo file section. I just looked at the Protocol Builder file for it and it doesn't have any assembler in it, it just uses the basic PB settings, so in theory it should be easy to create a MAX610 version, but PB doesn't support MAX610 and I've never looked at a MAX610 executor, so I don't know the format.


Thanks, Rob, for having a look.

Perhaps Mathdon can offer some advice -- again, I'm glad to put it together, but will require some guidance to get going.


Thanks!

-N
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Protocol Decodes All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central