JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

URC-9910 IR/RF command center replacment

 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
radunn



Joined: 17 Apr 2006
Posts: 149
Location: Troy, NY

PostPosted: Sat Aug 11, 2012 11:37 pm    Post subject: URC-9910 IR/RF command center replacment Reply with quote

Strange, while trying to resolve a cable box/remote control issue I've tentatively lost a relatively new URC-9910 IR/RF command center. Currently, it doesn't respond to the remote; it's in the same position as it was for a few years. Any leads as to what may have caused this or is there a fix? The only change incurred (before the problem started) was that I relearned the CBL remote control keys because I used another CBL code and uploaded them to the URC-9910 remote via rdmu/ir files.

It's plugged into a surge protector (as it has been for years) with all of the outlets occupied. I plugged it into a separate outlet with the same null response. The weather's been very humid so I'm hoping this might be an issue. The unit has not taken any physical spills etc. I NOTICE THE RED IR LIGHT DOES NOT ILLUMINATE WHEN A BUTTON IS PRESSED. The device works when pointed directly (still no red light).

How do Next Generation IR command centers compare to the URC-9910 IR/RF center..... recommended? If recommended, is there a difference between the 418/h33 mhz devices?
_________________
Radunn
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6953
Location: Florida

PostPosted: Sun Aug 12, 2012 12:08 am    Post subject: Re: URC-9910 IR/RF command center replacment Reply with quote

radunn wrote:
Strange, while trying to resolve a cable box/remote control issue I've tentatively lost a relatively new URC-9910 IR/RF command center. Currently, it doesn't respond to the remote; it's in the same position as it was for a few years. Any leads as to what may have caused this or is there a fix? The only change incurred (before the problem started) was that I relearned the CBL remote control keys because I used another CBL code and uploaded them to the URC-9910 remote via rdmu/ir files.


I am not familar with what the base unit, so I don't know how you can tell if it lost communication. If you determined that it lost communication just because it stopped operating your equipment. then I have a theory.

Have you downloaded from the remote, to take a look at what is actually in your EEPROM? Is it the same as what you loaded up? If not, then you did something wrong and the remote reset to the default setup codes, and will not operate your equipment.

Did you try new batteries? Uploading and downloading from the remote can really drain batteries. Even though the remote flashes it might not have enough oomph to send the signal.

I have no idea how to check RF, but you can check IR with any digital camera, (like the one on your phone). Does the IR emitter on the base unit send anything?
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
radunn



Joined: 17 Apr 2006
Posts: 149
Location: Troy, NY

PostPosted: Sun Aug 12, 2012 12:41 am    Post subject: Re: URC-9910 IR/RF command center replacment Reply with quote

vickyg2003 wrote:
If you determined that it lost communication just because it stopped operating your equipment. then I have a theory.

Have you downloaded from the remote, to take a look at what is actually in your EEPROM? Is it the same as what you loaded up? If not, then you did something wrong and the remote reset to the default setup codes, and will not operate your equipment.

Did you try new batteries? Uploading and downloading from the remote can really drain batteries. Even though the remote flashes it might not have enough oomph to send the signal.

I have no idea how to check RF, but you can check IR with any digital camera, (like the one on your phone). Does the IR emitter on the base unit send anything?


The remote operates equipment when pointed directly. It's just that the IR/RF command center does not work. I have a few macros that are depended on the IR/RF center.

Initially "The Robman" helped me determine the modem ring was unglued. I glued the back of it. At the point the IR bulb may have become disengaged (solder point)?

Are you familiar with the red light that flashes when you click on a button on the remote? That red light no longer flashes after a button is pressed; which I think primarily communicates with the command center. I've disassembled the remote to see if there's a disconnection but can't make heads or tails of it yet. Thanks!
_________________
Radunn
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - Hardware All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central