JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Sumvision Cyclone micro 2 media player
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Code Search (Closed)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
misterp1998



Joined: 24 Feb 2012
Posts: 9

PostPosted: Fri Feb 24, 2012 8:59 am    Post subject: Sumvision Cyclone micro 2 media player Reply with quote

Hi guys,
don't know if I'm in the right area but, I'm after the codes to allow my Kameleon 8060 to control my Sumvision Cyclone micro 2 media player as its native remote is rather weak to say the least.
TIA
STeve
Back to top
View user's profile Send private message
eferz
Expert


Joined: 03 Jun 2010
Posts: 1078
Location: Austin, Texas

PostPosted: Fri Feb 24, 2012 10:50 am    Post subject: Re: Kameleon 8060 with Sumvision Cyclone micro 2 Reply with quote

misterp1998 wrote:
don't know if I'm in the right area but, I'm after the codes to allow my Kameleon 8060 to control my Sumvision Cyclone micro 2 media player as its native remote is rather weak to say the least.

You would think the sticky post for the Mandatory Template requirement would be easier to find since there's not many threads in this sub-forum. Especially since it is contained in the thread titled as, "READ BEFORE POSTING or your post will be DELETED!"
_________________
Remotes; JP1.2: Comcast URC-1067, JP1.3: Insignia NS-RC02U-10A, JP1.4 OARI06G, JP2.1: Cox URC-8820-MOTO (still trying to figure out how to make them self-aware.)


Last edited by eferz on Sat Feb 25, 2012 4:10 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
misterp1998



Joined: 24 Feb 2012
Posts: 9

PostPosted: Sat Feb 25, 2012 12:40 pm    Post subject: Reply with quote

OK, Sorry, I was at work and just making a quick request...
Here goes then.

1. Device: Sumvision Cyclone Micro 2
2. Type of device: MKV Media player
3. Year: 2011
4. JP1/UEI Remote model: Kameleon 8060
5. Do you have a JP1 cable? no
6. Still have original remote? Yes
7. Checked the file section? Yes
8. Checked Pronto file section (at R/C)? Yes
9. Partially working setup code? No
10. Learning remote question? Only get a one flash, (Learning Failed?) (Two flashes is learn OK)
11. Have you tried the JP1 Lookup Tool? Yes
Back to top
View user's profile Send private message
eferz
Expert


Joined: 03 Jun 2010
Posts: 1078
Location: Austin, Texas

PostPosted: Sat Feb 25, 2012 4:14 pm    Post subject: Reply with quote

misterp1998 wrote:
1. Device: Sumvision Cyclone Micro 2
4. JP1/UEI Remote model: Kameleon 8060
5. Do you have a JP1 cable? no

In case you ever do get a JP1 cable, I found a match and recorded the IR signals with the JP1 tools to create the respective files. You could also open the RMDU file in Remote Master to get the EFCs for each of the functions and program it manually. Although, as I understand that's kind of a pain in the accessory.

_________________
Remotes; JP1.2: Comcast URC-1067, JP1.3: Insignia NS-RC02U-10A, JP1.4 OARI06G, JP2.1: Cox URC-8820-MOTO (still trying to figure out how to make them self-aware.)
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18516
Location: Chicago, IL

PostPosted: Sat Feb 25, 2012 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

The URC-8060 can load upgrades via it's modem. I have reformatted the upgrade as CBL/2000 and made it into the following WAV file:

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=10743
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
misterp1998



Joined: 24 Feb 2012
Posts: 9

PostPosted: Mon Feb 27, 2012 3:32 am    Post subject: Reply with quote

Cheers Rob, I'll try it tonight when I get home.
Steve
Back to top
View user's profile Send private message
eferz
Expert


Joined: 03 Jun 2010
Posts: 1078
Location: Austin, Texas

PostPosted: Mon Mar 05, 2012 6:44 pm    Post subject: Reply with quote

misterp1998 wrote:
Cheers Rob, I'll try it tonight when I get home.
Steve

It's been over a week, I wonder if he had been successful?
_________________
Remotes; JP1.2: Comcast URC-1067, JP1.3: Insignia NS-RC02U-10A, JP1.4 OARI06G, JP2.1: Cox URC-8820-MOTO (still trying to figure out how to make them self-aware.)
Back to top
View user's profile Send private message
misterp1998



Joined: 24 Feb 2012
Posts: 9

PostPosted: Tue Mar 06, 2012 4:07 am    Post subject: Reply with quote

Nope didnt work at all, still no change, it wont learn either.
Back to top
View user's profile Send private message
eferz
Expert


Joined: 03 Jun 2010
Posts: 1078
Location: Austin, Texas

PostPosted: Tue Mar 06, 2012 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

misterp1998 wrote:
Nope didnt work at all, still no change,

Hmm, "didn't work at all" is rather vague. I figure your remote still cannot control the device but it doesn't describe what was done or what type of feedback you got. For example, it does not tell us whether or not there were any blink back errors while trying to install the modem upgrade. Or, if it even acknowledged the upload at all. Have you tried to program the remote manually using setup code 0717 and the respective EFCs listed in the RMDU file? Perhaps are you ordering a JP1 cable in order to upload the upgrade(s) into your remote?

misterp1998 wrote:
it wont learn either.

I suspect it is possible that your not able to teach IR commands to the remote because its memory allocation for learns might be full. But, really we do need a little more feedback on what you've tried so far to be of any assistance.
_________________
Remotes; JP1.2: Comcast URC-1067, JP1.3: Insignia NS-RC02U-10A, JP1.4 OARI06G, JP2.1: Cox URC-8820-MOTO (still trying to figure out how to make them self-aware.)
Back to top
View user's profile Send private message
misterp1998



Joined: 24 Feb 2012
Posts: 9

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 3:26 am    Post subject: Reply with quote

How do I make some space then? I'd rather not blank it fully as it is set up for my Topfield PVR.
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6954
Location: Florida

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 5:08 am    Post subject: Reply with quote

misterp1998 wrote:
How do I make some space then? I'd rather not blank it fully as it is set up for my Topfield PVR.


Was that Topfield set up via a WAV file?

If so the previous WAV upgrade already overwrote it.

Was the WAV file accepted by your remote?

If so, did you figure out how to assign CBL/2000 to a button?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
misterp1998



Joined: 24 Feb 2012
Posts: 9

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 7:45 am    Post subject: Reply with quote

I did the topfield setup via the telephone, nothing I've tried has erased the Topfield setup. I've got it on the Satellite button.

Steve
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18516
Location: Chicago, IL

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 8:51 am    Post subject: Reply with quote

When you say "via telephone", did that involve you holding your remote up to the phone while the phone made a sound like an old fashioned modem? If so, that means that you already have a WAV file upgrade loaded and if you were to be successful in loading a new WAV file upgrade, it would overlay your current one.

So, we would need to create a WAV file for you that includes *both* the Topfield and the Sumvision.

As for the learning issue, if you were to do a user reset (ie, the 980 function) on the remote, it should delete any learned signals (and any keymoves) but it would not delete your current Topfield upgrade.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
misterp1998



Joined: 24 Feb 2012
Posts: 9

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 10:54 am    Post subject: Reply with quote

Ah right, thanks... I think I'll give it up as a bad job, too much agro.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 18516
Location: Chicago, IL

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 1:09 pm    Post subject: Reply with quote

fair nuff
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Code Search (Closed) All times are GMT - 5 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central